Waarom Curocaps Immunity?

Milieu-elementen, zoals ultraviolette straling, elektromagnetische velden, voedsel conserveringsmiddelen, kunnen leiden tot een verstoring van het immuunsysteem. Stress of te intensief sporten kunnen eveneens een negatieve invloed hebben  op het immuunsysteem. Tal van studies tonen aan dat na een intensieve trainingsstage, atleten in algemeen goede gezondheid een invloed op hun immuunsysteem ondervinden door de te zware inspanningen. Een soortgelijke invloed op het immuunsysteem wordt eveneens waargenomen bij individuen onder fysieke of emotionele stress, alsook bij patiënten met stress gerelateerde aandoeningen. In dergelijke omstandigheden, is het aantal beschikbare macrofagen (= een bepaalde vorm van bloedcellen essentieel voor de werking van het immuunsysteem) verminderd en kunnen deze niet optimaal bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem.

In bovenstaande gevallen kan het nuttig zijn om via de inname van natuurlijke voedingssupplementen het immuunsysteem te ondersteunen. Hiervoor ontwikkelde Inlabs Curocaps Immunity.

Curocaps Immunity werd samengesteld door dokter Peter Aelbrecht, die als orthomoleculair arts reeds meer dan 30 jaar ervaring heeft in het samenstellen van natuurlijke voedingssupplementen.

De belangrijkste component in Curocaps Immunity is uiteraard vitamine C. Van vitamine C weet met van oudsher reeds dat het ons immuunsysteem ondersteunt. Dit komt omdat vitamine C bijdraagt aan onze celbescherming tegen oxidatieve stress. En oxidatieve stress is één van de oorzaken van verminderde prestatie van ons immuunsysteem.

Een tweede belangrijke component is zink. Zink draagt immers eveneens bij aan de celbescherming tegen oxidatieve stress.

Eveneens belangrijk in de formule is vitamine D3. Vitamine D3 draagt immers in belangrijke mate bij tot een normale werking van het immuunsysteem.

Ook van selenium is het wetenschappelijk bewezen dat het een normale werking van het immuunsysteem ondersteunt.

Tot slot werd de formule afgewerkt met magnesium omdat magnesium helpt bij het verminderen van de vermoeidheid.