Waarom Curocaps Multivit?

Multivit van Curocaps is een formule samengesteld door dokter Peter Aelbrecht, die meer dan 30 jaar ervaring heeft als orthomoleculair arts in het samenstellen van hoogkwalitatieve voedingssupplementen.

Hieronder somt dr. Aelbrecht 8 redenen op waarom Multitvit van Curocaps een hoogkwalitatieve formule is die zich onderscheidt van de gemiddelde polyvitamine-mineralen formule.

  1. Vitamine A en E in hun natuurlijke vorm

Voor zowel vitamine A als E is het cruciaal dat deze aanwezig zijn in een hoog gedoseerd voedingssupplement onder hun natuurlijke vorm.

D-alfatocoferol is de natuurlijke vorm van vitamine E en is driemaal krachtiger in werking dan de synthetische vorm. In de natuur komt alleen de d-vorm voor, dit betekent dat de molecule rechtsdraaiend is (‘d’ staat voor dextro, wat rechts betekent). De vorm zegt iets over de ruimtelijke structuur van de molecule en dus of het lichaam deze herkent en kan gebruiken. Wanneer vitamine E synthetisch wordt gemaakt, ontstaat er een linksdraaiende  vorm ( de d,l -vorm). Enkel de rechtsdraaiende vorm van vitamine E wordt door het lichaam herkend, de linksdraaiende niet. Alleen de rechtsdraaiende vorm is actief in het lichaam. D-alfatocoferol is dus een meer waardevolle verbinding voor het lichaam dan d,l-tocoferol. 

Het verschil tussen synthetisch en natuurlijk bètacaroteen (=pre-vitamine A) is fors. Ongeveer 15 tot 30 procent van natuurlijk bètacaroteen bestaat uit cis-isomeren terwijl synthetisch bètacaroteen vrijwel geheel uit trans-isomeren bestaat. Door hun andere ruimtelijke vorm, hebben de cis- en trans-isomeren ook andere biochemische eigenschappen. Vers fruit en groente bevatten circa 13-29 procent cis-isomeren en juist deze isomeren zijn interessant. Kies daarom steeds voor een Multivitamine met natuurlijk bètacaroteen. 

  1. Vitaminen waar mogelijk in hun actieve vorm

Niet alle vitaminen zijn meteen actief. Het bekendste voorbeeld hiervan is vitamine B12 waarvan de  synthetische vorm cyanocobalamine moet worden omgezet door de lever in de actieve vormen. Ook andere vitaminen moeten soms nog worden geactiveerd voordat ze hun werk kunnen doen.  

Synthetisch vitamine B12 (cyanocobalamine) moet door de lever nog worden getransformeerd naar methylcobalamine en adenosylcobalamine.  Als methylcobalamine draagt het bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen, het immuunsysteem en het homocysteïnegehalte. Als adenosylcobalamine draagt het bij aan een goed energieleverend metabolisme, bestrijdt het vermoeidheid en ondersteunt dit het zenuwstelsel. Wanneer er sprake is van een verminderde gezondheid, kan de omzetting van de verschillende vitaminen verhinderd worden, dit geldt bijvoorbeeld ook voor foliumzuur (vitamine B9). Kies daarom steeds voor een Multivitamine met vitamines in hun actieve vorm.

  1. Organische mineraalverbindingen voor een goede en evenredige opname

De mineraalopname is het beste bij organisch gebonden mineralen, gevolgd door goed oplosbare mineraalzouten. Organisch gebonden mineralen worden in veel gevallen het best door het lichaam opgenomen, als men hoog wil doseren gebruikt men daarom organisch gebonden mineralen. Ook indien men mineraalcompetitie wil ontduiken gebruikt men het beste organisch gebonden mineraal. Een kwalitatief Multivitamine bevat dan ook best zo veel mogelijk organisch gebonden mineralen en goed oplosbare mineraalzouten.  

Magnesium is een goed voorbeeld van een mineraal dat het best wordt opgenomen in een organische verbinding.

  1. Een Multivitamine bevat best alle belangrijke mineralen 

Mineralentekorten in onze voeding nemen al jaren toe. Dit komt bijvoorbeeld door intensieve landbouw en verarming van landbouwgrond. Het probleem? Wat niet in de grond zit, komt ook niet op ons bord. Daarom behoort een multi alle belangrijke mineralen te bevatten. Dus ook seleen, chroom, jodium, mangaan, koper en silicium. Bij ons zitten ze er allemaal in. 

  1. Een Multivitamine bevat best meer dan 10 vitaminen, net zoals in de natuur

In de voeding komen vitaminen zelden alleen voor, dus waarom zouden we dat accepteren van een Multivitamine? 

  • Een supplement met zo min mogelijk hulpstoffen en toevoegingen

Hulpstoffen worden vaak aan het product toegevoegd om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat de consistentie, de houdbaarheid of de uiteenvaltijd in de maag verbetert. Maar soms ook om het uiterlijk, de smaak of geur aan te passen. Wij leggen onszelf strikte beperkingen op in het gebruik van hulpstoffen omdat we het liefst zien dat een supplement hulpstofvrij is, of waar mogelijk enkel natuurlijke of plantaardige alternatieven bevat.  

  • Wetenschappelijk onderbouwde samenstelling

Voor het samenstellen van een goede Multivitamine is diepgaande kennis nodig. Kennis over de nutritionele behoeften, over de opneembaarheid, werkzaamheid, stabiliteit en veiligheid van alles wat er in de Multivitamine gaat. Deze kennis is niet van de ene op de andere dag opgebouwd. We volgen de wetenschap op de voet en werken samen met vooraanstaande wetenschappers om tot een formule te komen die optimaal is afgestemd op de eindgebruiker. Door de R&D-afdeling worden recente ontwikkelingen in de wetenschap en binnen de branche op de voet gevolgd en, indien nodig, worden productformuleringen meteen bij de volgende productieronde aangepast. 

  • Kies voor gegarandeerde veiligheid en kwaliteit 

Het is vaak lastig om aan de buitenkant van het product de veiligheid en kwaliteit af te lezen. Daarom kunt U het best kiezen voor een producent die controle heeft over alle stappen in het productieproces, de grondstoffen zelf inkoopt, zelf formuleert en zelf produceert. Dit is wat we bij Curocaps doen.