Waarom Curocaps Stress?

Curocaps stress formule is een synergisch samengesteld voedingssupplement, dat de weerstand tegen stress vergroot én de schadelijke gevolgen van stress vermindert.

De Curocaps Stress formule werd samengesteld door dokter Peter Aelbrecht, die als orthomoleculaire arts meer dan 30 jaar ervaring heeft in het samenstellen van doeltreffende voedingssuppplementen.

Elke persoon heeft zijn eigen draagkracht waardoor hij of zij weerstand kan bieden tijdens periodes van verhoogde stress. Deze draagkracht heeft echter zijn limieten. De huidige moderne maatschappij vergt heel veel van onze lichaam en geest. We worden continu blootgesteld aan grote hoeveelheden van verschillende stressprikkels. Deze grote hoeveelheid stressprikkels kunnen je lichaam en geest overbelasten met verschillende negatieve gevolgen voor onze levenskwaliteit: je bent prikkelbaar en opgejaagd waardoor je moeilijker tot rust kan komen.

Curocaps stress kan je lichaam en geest ondersteunen tijdens periodes van te veel stress.

Dokter Aelbrecht licht de samenstelling van Curocaps stress toe:

Een zeer belangrijk actief bestanddeel van Curocaps stress is magnesium, een mineraal waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het bijdraagt tot een normale werking van onze zenuwcellen en zo bijdraagt tot het normaal functioneren van onze geest om op deze wijze de gevoeligheid aan stress te verminderen. 

De vitamines B1, B2, B5, B6, B9 en B12 ondersteunen dit effect van magnesium en dragen eveneens bij tot een normale functie van ons zenuwstelsel en een normale werking van onze geest met als gevolg een positieve impact op de stressweerstand, de emotionele stabiliteit en de concentratie.

Taurine werd aan de formule toegevoegd omdat taurine een natuurlijk aminozuur is dat ervoor zorgt dat het lichaam zijn voorraad aan magnesium op peil kan houden.

Tot slot werd de formule vervolledigd met passiflora en Valeriaan, dit zijn twee in de natuur voorkomende kruiden, die reeds eeuwen worden gebruikt voor hun rustgevende eigenschappen. Van Valeriaan is ondertussen wetenschappelijk bewezen dat het ons mentale welzijn ondersteund bij stress en een te drukke levensstijl.

Magnesium, Vitamine B1, B2, B6 en B12 ondersteunen een normale werking van het zenuwstelstel. 
Magnesium, Vitamine B1, B6, B12 en Foliumzuur dragen bij tot een normale psychologische functie.