Je ogen openhouden om in slaap te vallen

Hoewel het gek klinkt, blijkt de techniek volgens de wetenschap te werken: je ogen open houden en denken ‘ik slaap niet’.

Op TiktTok zie je de trend passeren en hoewel daar veel onzin wordt verkocht, blijkt er achter deze techniek toch wel wat wetenschappelijk bewijs te schuilen. Hoewel je wordt aangemoedigd om te denken dat je niet wil slapen, blijkt dit net wel te werken om in dromenland te geraken.

Deze techniek blijkt volgens een hoogleraar slaapgeneeskunde al jarenlang te worden toegepast. Blijkbaar werkt deze techniek niet enkel om sneller te slapen, maar ook bij angsten en fobieën. Door opzettelijk de tegenovergestelde houding aan te nemen ten opzichte van het gewenste resultaat, bereik je dat dus. Als je te hard focust op in slaap vallen, lukt het meestal niet.

Een stappenplan voor deze techniek

  1. Ga naar bed als je voelt dat je slaperig wordt
  2. Kruip in bed, doe het licht uit en ga rustig liggen
  3. Houd je ogen open en denk aan het feit dat je niet slaapt. Volgens de wetenschapper wordt het steeds moeilijker om dit vol te houden en val je uiteindelijk vanzelf in slaap.
  4. Geef niet te snel op. Als het de eerste keer niet lukt, probeer het dan opnieuw.

Schakel hulp in

Slaap je al een lange tijd slecht, dan is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Je slaap in een goed patroon krijgen is daarbij het allerbelangrijkste.

Probeer de Nightcap eens

Op zoek naar een natuurlijke manier die je helpt om te ontspannen en de slaap te vatten? Probeer de Nightcap eens. De 4 natuurlijke ingrediënten stimuleren de slaap en scheppen een ontspannen momentje voor jezelf. Het is bewezen dat een vast slaapritueel de slaap kan bevorderen en het draag bij aan een goed slaappatroon.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.