Frequently Asked Questions

Levering en retour bestelling

We verzenden over bijna gans Europa. Bestellingen worden doorgaans dezelfde dag verzonden indien u bestelt voor 9u00. Bestellingen die in het weekend zijn geplaatst, worden doorgaans op maandag verzonden. Alle bestellingen kunnen worden gevolgd vanaf het moment van verzending tot levering.

Belgie: 5 EUR
Nederland & Luxemburg: 7,5 EUR
Duitland: 8,5 EUR
Frankrijk
: 10 EUR

Italië: 18 EUR
Spanje & Polen
: 20 EUR
Griekenland & Oostenrijk: 22 EUR
Portugal
: 25 EUR

Gratis verzending bij bestellingen van meer dan…
België, Nederland & Luxemburg: 30 EUR
Frankrijk & Duitsland: 50 EUR
Italië: 75 EUR
Spanje, Polen, Griekenland & Oostenrijk: 100 EUR
Portugal: 125 EUR

Bestellingen worden doorgaans binnen 1-5 werkdagen geleverd. In sommige gevallen kunnen leveringen langer duren vanwege extra veiligheidsmaatregelen in ons fulfilmentcentrum en vertragingen in het transport van de vervoerder. U kunt er zeker van zijn dat ons team er alles aan doet om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze excuses voor het ongemak en we stellen uw geduld zeer op prijs.

Als u vermoedt dat uw pakket verloren is gegaan of niet is afgeleverd, spijt het ons allereerst dat u uw bestelling niet heeft ontvangen binnen de vooropgestelde termijn. Neem desgevallend binnen 7 dagen na de oorspronkelijke verzenddatum contact op en we zullen dit voor u met spoed onderzoeken. Als we buiten deze termijn op de hoogte worden gebracht, is het onwaarschijnlijk dat kosten voor verloren pakketten door Curocaps kunnen worden gedekt. Voor vragen over het retourneren van artikelen, ga naar onze contactpagina

We werken snel om uw artikelen in te pakken en te verzenden. Helaas betekent dit dat uw bestelling niet kan worden gewijzigd. Dit omvat het ruilen van producten of het wijzigen van betaalmethoden. U kan ongewenste bestellingen altijd aan ons retourneren voor terugbetaling.

Ja, dat kan! Meer informatie hierover kan je vinden op onze retourpagina.

 
Je kunt je bestelling op een ander adres dan je woon- of factuuradres laten bezorgen. Een handige optie voor mensen die weinig thuis zijn.

Over voedingssupplementen, gebruik en inname

Voedingssupplementen zijn concentraten van vitaminen, mineralen en andere substanties (vb aminozuren, plantaardige extracten, micro-organismen, …) met een fysiologisch of nutritioneel effect. Hun doel is om een normaal eetpatroon te verrijken en een gezonde levensstijl te onderhouden.

Omdat u nu eenmaal niet vroeg genoeg kan starten met het zorgen voor uw lichaam. U kan dat proactief doen, als in: Op jonge leeftijd reeds starten. Of reactief, als in: Wanneer het probleem zich stelt het probleem trachten op te lossen. Vergelijk het met het poetsen van de tanden. Daar start je ook niet mee wanneer het te laat is. Ga dus ziekten eerst te lijf door ze te voorkomen.

Onderzoek laat zien dat voor uiteenlopende soorten groenten en fruit de gemiddelde hoeveelheid voedingsstoffen is achteruitgegaan met tientallen procenten, alleen al tussen 1985 en 2002. Gronduitputting, luchtvervuiling, snelle groei, langdurige opslag en transport worden als oorzaak genoemd. De voedingsindustrie levert eveneens een bijdrage aan de verarming van onze voeding. De supermarkt ligt vol bewerkte en geraffineerde producten. De producten moeten vooral aantrekkelijk worden gemaakt voor de consument en alles wordt hieraan ondergeschikt gemaakt.

Bij een gevoel van weinig energie, een verlaagde immuniteit, bij een verhoogd gevoel van stress, slechte slaap of als ontgifter als gevolg van een ongezonde levensstijl (alcohol, roken, drugs, …).

Uiteraard! Al onze formules zijn uitgebreid getest door externe gehomologeerde laboratoria. Zo hebben we stabiliteitsproeven en recovery tests laten uitvoeren. Elke batch van onze supplementen wordt tevens getest op identiteit, zuiverheid, sterkte en samenstelling dus we kunnen er zeker van zijn dat wat op het etiket staat, in de capsules zit en bovendien in de tas terecht komt.

Het FAVV of het ‘Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen’ is een federale instantie die verantwoordelijk is voor het reguleren van producten die van invloed zijn op de volksgezondheid, zoals voedingsproducten en supplementen. Het FAVV speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van de producten die we dagelijks gebruiken, maar is geen bron van goedkeuring voor elke branche die onder  haar toezicht staat. 

In de voedingssupplementenindustrie treedt het FAVV op als handhavings -en regelgevende instantie. Dit omvat het definiëren en handhaven van wat supplementenbedrijven kunnen claimen over hun producten. Om de openbare veiligheid te waarborgen, heeft het FAVV Good Manufacturing Practices (GMP’s) gedefinieerd die zij door middel van inspecties afdwingt. Bovendien heeft zij de bevoegdheid om gevaarlijke producten te vervolgen, in beslag te nemen en van de markt te verwijderen. 

Voedingssupplementen verschillen wezenlijk van medicijnen. Medicijnen hebben een prominente plaats verworven in de maatschappij en uiterlijk lijken ze traditioneel heel erg op voedingssupplementen. Voedingstekorten worden te vaak met medicijnen behandeld, terwijl het opheffen van deze tekorten de meest logische oplossing is. Eerst voeding, dan medicijnen. En voedingssupplementen zijn een onderdeel van voeding.

Volgens het FAVV en het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) zijn geneesmiddelen bedoeld voor het behandelen, voorkomen, verlichten, diagnosticeren of genezen van ziekten. Geneesmiddelen zijn dan ook sterk gereguleerd. Klinische proeven met mensen moeten aantonen dat een farmaceutisch medicijn veilig en effectief is voor het beoogde gebruik. Vervolgens moet het medicijn onder gecontroleerde omstandigheden worden vervaardigd en verpakt om te voldoen aan strikte etiketteringsnormen voordat het door het FAGG wordt goedgekeurd voor gebruik door de consument.

In tegenstelling tot medicijnen, zegt het FAVV dat voedingssupplementen enkel voor voedingsdoeleinden zijn. Omdat supplementen niet als medicijnen worden beschouwd, worden ze niet op dezelfde manier gecontroleerd.

Hoewel het FAVV enkele consignes heeft voor productie en etikettering, hebben voedingssupplementen andere richtlijnen voor testen, veiligheid en werkzaamheid dan farmaceutische geneesmiddelen. In tegenstelling tot medicijnen hoeven supplementen niet vooraf door het FAGG te worden goedgekeurd voordat ze worden vrijgegeven voor verkoop aan de consument. Enkel een notificatiedossier die het ok van het FAVV omvat is hier voldoende.

 

Even opgelijst:

 • Medicijnen werken voornamelijk symptomatisch. Voedingssupplementen pakken de oorzaak aan.
 • Medicijnen hebben een rol bij acute aandoeningen om ongemakkelijke symptomen tegen te gaan. Voedingsstoffen werken vooral preventief, zoals tegen chronische ziekten
 • Een voedingsstof is intrinsiek een onderdeel van de stofwisseling en helpt stofwisselingsprocessen te bevorderen. Dit in tegenstelling tot medicijnen die hun werking danken aan het blokkeren of remmen van stofwisselingsprocessen waardoor bijvoorbeeld de pijn wordt verlicht
 • Voedingsstoffen horen evolutionair gezien bij het lichaam. En zo hoort het lichaam ook bij voedingsstoffen. Het lichaam heeft bijvoorbeeld antioxidanten nodig om te overleven in een milieu met zuurstof. Medicijnen bevatten juist lichaamsvreemde stoffen.
 • Van medicijnen kun je nooit een tekort hebben, maar wel van voedingsstoffen. Voor medicijnen bestaan dan ook geen gebreksziekten zoals bijvoorbeeld scheurbuik een gevolg is van een vitamine C-tekort.
 • Medicijnen werken bij voorkeur alleen. Voedingsstoffen werken in elke lichaamscel met elkaar samen. Is er een tekort van één? Dan is dit de zwakste schakel in de hele stofwisselingsmachinerie, waardoor het radarwerk niet optimaal meer functioneert.
 • Een vitamine of mineraal is een essentiële voedingsstof. Ons lichaam kan deze stoffen niet zelf aanmaken, maar we kunnen niet zonder. Vandaar de aanduiding ‘essentieel’. Dit kan niet worden gezegd van een medicijn.

De wet schrijft voor dat firma’s die voedingssupplementen commercialiseren niet kunnen suggereren, insinueren of beweren dat hun product ziekten van welke aard dan ook diagnosticeert, behandelt, geneest of voorkomt. Daarom zie je vaak nogal vage bewoordingen over wat een voedingssupplement doet. Dit is het gevolg van de claimswetgeving. Het FAVV dwingt claims af om ervoor te zorgen dat voedingssupplementenbedrijven de goedgekeurde consignes volgen voor claims die zijn toegestaan ​​voor supplementen.

Neen, niet echt. Het FAVV keurt voedingssupplementen niet “goed”. Het FAVV controleert enkel de constitutie, productie en labeling van voedingssupplementen en inspecteert firma’s regelmatig om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de voorschriften. Als een voedingssupplementenbedrijf niet voldoet aan de FAVV-voorschriften, kan het FAVV hen verbieden hun product binnen Belgie of de EU te verkopen.

 • Een uitgebalanceerde formule van hooggedoseerde vitamines en mineralen.
 • Vitamine E heeft een belangrijke rol als antioxidant. Het is een substantie die oxidatie voorkomt en daardoor de vorming van vrije radicalen in ons lichaam.
 • Vitamine C heeft de functie van antioxidant en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de absorptie van ijzer en het behoud van weerstand.
 • Vitaminen B6, B9, B12, C, D, ijzer, selenium en zink dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.
 • Vitaminen B2, B3, B6, B12, C, ijzer en magnesium helpen vermoeidheid te verminderen.
 • Vitaminen B1, B2, B3, B6, B8, B12, C, ijzer, magnesium en mangaan dragen bij tot een normaal energiemetabolisme.
 • Vitamine B3 (niacin) breekt voeding af in energie.
 • Vitamine B1 en B2 ondersteunen het hart en het zenuwstelsel, helpen het geheugen en dragen bij tot een goed concentratieniveau.
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)  is één van de belangrijkste vitaminen voor het menselijk leven: Het is noodzakelijk voor het aanmaken van bloedcellen.
 • Vitamine B8 (biotin) is een coenzyme dat koolhydraten, verscheidene aminozuren en vetzuren helpt afbreken.
 • Vitamine D helpt de bloedspiegel, het hart en aders, de longen en luchtwegen te reguleren.
 • Vitamine D is noodzakelijk om calcium uit voeding te halen. Dat helpt het behoud van sterke botten en tanden.
 • Tal van studies tonen aan dat hoge levels van vitamine D de mentale gezondheid verbeteren en de immuniteit boosten.
 • Ernstig tekort aan vitamine D kan leiden tot spierverzwakking en spierspasmes.
 • Zink verzekert het opbouwen van proteïnen, groei en vernieuwing van weefsel, het metabolisme en het goede functioneren van het immuunsysteem.
 • Verscheidene studies tonen aan dat hoge levels vitamine D de mentale gezondheid verbeteren en boosten.

Melatonine is een hormoon dat van nature in het lichaam voorkomt. Melatonine wordt het meest gebruikt voor slapeloosheid en het verbeteren van de slaap onder verschillende omstandigheden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor jetlag, voor het aanpassen van slaap-waakcycli bij mensen van wie het dagelijkse werkschema verandert.

 • Melatonine beïnvloedt de slaap-waakcyclus.
 • De hersenen activeren dit hormoon om aan te geven dat het tijd is om te rusten.
 • Melatonine wordt gebruikt voor tal van vormen van slapeloosheid.
 • Het natuurlijke melatonineniveau zakt met het ouder worden.
 • De meest voor de handliggende reden om Melatonine te nemen, is om slaperig te worden.
 • Melatonine wordt gebruikt voor tal van vormen van slapeloosheid.
 • Voor mensen die van een nachtshift komen, een jetlag hebben of problemen hebben met in slaap vallen.

Om de toename van chronische ziekten zoals hart -en vaatziekten, reuma, kanker en diabetes het hoofd te bieden, is het gebruik van voedingssupplementen een noodzaak. Moderne voeding schiet tekort, zelfs als u gevarieerd en gezond eet. Dat komt omdat we de mens nog maar 2 generaties lang opgroeit met de huidige bewerkte industriële voeding. Miljoenen jaren was de mens jager-verzamelaar. Enkele honderden generaties waren we afhankelijk van landbouw en slechts tien generaties hebben we geleefd sinds het begin van de industriële tijdperk. Het gevolg is dat onze genen het niet meer weten. Want ons lichaam is genetisch gezien al die tijd vrijwel identiek gebleven.

Orthomoleculaire geneeskunde kan omschreven worden als: “het bewaren van een goede gezondheid en de behandeling van ziekte door in het lichaam de concentraties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn, te variëren.”

Over Curocaps

Voedingssupplementen via klassieke tablets zijn niet voor iedereen geschikt en hebben een sterkte connotatie met ‘ziek zijn’. Het innoverende aspect van Curcocaps zit in de manier van consumeren: de supplementen zitten in Nespresso® -compatibele capsules die je gebruikt in de gekende koffie- en theetoestellen die men consumeert als een lekkere warme of koude drank. Zo wordt de inname ook in de dagelijkse routine meegenomen en verkleint het de kans op vergeten.

Curocaps werken enkel met de Nespresso Original machine die compatibel is met Nespresso® Original capsules. Dit is dus exclusief de Nespresso® Vertuo machines.

De klimaatneutrale, bio-afbreekbare en thuis-composteerbare capsules zijn een duurzaam alternatief op de schadelijke plastic -en aluminiumcapsules van de traditionele spelers op de koffiemarkt. De capsules zijn uiterst populair en bestaan voor 100% uit herbruikbare ruwe grondstoffen. Ze zijn op 12 weken thuis-composteerbaar. Ze bevatten geen aluminium of plastic. Je gooit ze dus niet bij het PMD maar bij het gewone GFT-afval of op je composthoop.

Curocaps zijn volledig plasticvrij. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen die voor 100% afkomstig zijn van bio-gebaseerde cellulose en plantaardige olie.

Dr. Peter Aelbrecht heeft deze nieuwe manier van voedingssupplementen nemen technologisch op punt gezet ter vervanging van de – in vele gevallen vergeten of moeilijk door te slikken – traditionele pillen die men eveneens te vaak associeert met ziek zijn.

De capsules composteren op 12 weken. Je werpt de capsules dus in het GFT-afval en niet bij PMD. Ze bevatten immers geen plastic of aluminium. Hier vind je meer info over de capsules.

Je kan de Curocaps zowel warm als koud drinken. Je dient ze uiteraard wel telkens door de machine te laten lopen. Als je verkiest om ze koud te drinken, probeer eens een ijsblokje!
De Curocaps zijn 100% Belgisch. De ingrediënten komen van Belgische leveranciers, onze labo’s waar ze ontwikkeld worden alsook onze eigen productielijn waar ze geëncapsuleerd worden zijn op en top Belgisch.
 • Jarenlang wetenschappelijk onderzoek en extensieve kennis van dr. Peter Aelbrecht in orthomoleculaire geneeskunde en de ontwikkeling van formules voor de voedingssupplementenindustrie.
 • Jarenlang wetenschappelijk onderzoek in de functionele en nutritionele biologie door dr. Peter Aelbrecht als Chief Scientific Officer bij Labophar N.V.
 • Veel mensen hebben problemen met het slikken van pillen
 • Pillen roepen associatie met ziek zijn op
 • Pillen worden vaak vergeten ~ Zitten niet in dagelijkse routine
 • Geniet-moment afwezig bij pillen
 • Bij nuchter nemen van pillen ervaren mensen last van de maag

Ben jij diabeet die pillen neemt of insuline spuit? Er zijn door de band genomen 2 strekkingen: Je past je spuitschema aan aan wat je eet. Of je past je eetschema aan aan wat je spuit.

Even concreet: 1 capsule bevat minder dan 1/3 koolhydraat-ruilwaarde. D.w.z. minder dan 4gr koolhydraten per cap.

Maar best dat je dit doorspreekt met jouw diëtist of diabetes-educator. Of je mailt voor meer info naar support@curocaps.be. We hebben in ons team een doorwinterde diëtist.

Ja, de meeste formules zijn vegan. Met name Sleep, Temporary Stress, Energy en Detox.

Immunity en Multivit zijn niet vegan.

De capsules blijven op hun best als ze uit de buurt van sterke tocht, vochtige plaatsen en warmtebronnen worden gehouden.

Soms kan het poeder in de cap enigszins aan elkaar plakken vanwege de natuurlijke kenmerken van sommige van deze hoogwaardige biologische producten. Dus schud de cap snel even om te beginnen. Plaats de cap voorzichtig in de machine en zorg ervoor dat deze zich in de juiste positie bevindt. Duw de hendel/hendel stevig naar beneden om ervoor te zorgen dat de cap volledig doorboort. Selecteer de gewenste drankgrootte, wacht tot de machine is opgewarmd en druk op de knop. En zo heb je een heerlijke, gezonde warme drank!

Jazeker. Wij werken actief samen met overheidsinstanties zoals VLAIO en Flanders Investment & Trade. Daarbuiten ook met lokale partners zoals bijvoorbeeld Yourselector. Wil jij partner worden van Curocaps? Meld je dan hier aan.