Frequently Asked Questions

Levering en retour bestelling

We verzenden wereldwijd. Alle bestellingen worden dezelfde dag verzonden indien u bestelt voor 9.00u vanuit België. Bestellingen die in het weekend zijn geplaatst, worden op maandag verzonden. Alle bestellingen kunnen worden gevolgd vanaf het moment van verzending tot levering.

Belgie, Nederland: PostNL Standard Shipping (levering na 1-2 werkdagen) €3.90 (*) 
Europa: GLS Standard Shipping (levering na 3-5 werkdagen) €5.90 (*)
USA, Canada: DHL Express Shipping (levering na 1-2 werkdagen) €14.90
Rest van de wereld: DHL Express Shipping (levering na 3-4 werkdagen) €24.90

(*) Gratis verzending bij bestellingen van meer dan  €50.00

Bestellingen worden doorgaans binnen 1-5 werkdagen geleverd. In sommige gevallen kunnen leveringen langer duren vanwege extra veiligheidsmaatregelen in ons fulfilmentcentrum en vertragingen in het transport van de vervoerder. U kunt er zeker van zijn dat ons team er alles aan doet om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze excuses voor het ongemak en we stellen uw geduld zeer op prijs.

Als u vermoedt dat uw pakket verloren is gegaan of niet is afgeleverd, spijt het ons allereerst dat u uw bestelling niet heeft ontvangen binnen de vooropgestelde termijn. Neem desgevallend binnen 7 dagen na de oorspronkelijke verzenddatum contact op en we zullen dit voor u met spoed onderzoeken. Als we buiten deze termijn op de hoogte worden gebracht, is het onwaarschijnlijk dat kosten voor verloren pakketten door Curocaps kunnen worden gedekt. Voor vragen over het retourneren van artikelen, ga naar onze contactpagina

We werken snel om uw artikelen in te pakken en te verzenden. Helaas betekent dit dat uw bestelling niet kan worden gewijzigd. Dit omvat het ruilen van producten of het wijzigen van betaalmethoden. U kan ongewenste bestellingen altijd aan ons retourneren voor terugbetaling.

Ja, dat kan! Meer informatie hierover kan je vinden op onze retourpagina.

 
Je kunt je bestelling op een ander adres dan je woon- of factuuradres laten bezorgen. Een handige optie voor mensen die weinig thuis zijn.

Over voedingssupplementen, gebruik en inname

Voedingssupplementen zijn concentraten van vitaminen, mineralen en andere substanties (vb aminozuren, plantaardige extracten, micro-organismen, …) met een fysiologisch of nutritioneel effect. Hun doel is om een normaal eetpatroon te verrijken en een gezonde levensstijl te onderhouden.
Met iedere suppletie-dollar kan bijna 53 dollar op de totale gezondheidskosten bespaard worden.

Bij een gevoel van weinig energie, een verlaagde immuniteit, bij een verhoogd gevoel van stress, slechte slaap of als ontgifter als gevolg van een ongezonde levensstijl (alcohol, roken, drugs, …).

Uiteraard! Al onze formules zijn uitgebreid getest door externe gehomologeerde laboratoria. Zo hebben we stabiliteitsproeven en recovery tests laten uitvoeren. Elke batch van onze supplementen wordt tevens getest op identiteit, zuiverheid, sterkte en samenstelling dus we kunnen er zeker van zijn dat wat op het etiket staat, in de capsules zit en bovendien in de tas terecht komt.

Het FAVV of het ‘Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen’ is een federale instantie die verantwoordelijk is voor het reguleren van producten die van invloed zijn op de volksgezondheid, zoals voedingsproducten en supplementen. Het FAVV speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van de veiligheid van de producten die we dagelijks gebruiken, maar is geen bron van goedkeuring voor elke branche die onder  haar toezicht staat. 

In de voedingssupplementenindustrie treedt het FAVV op als handhavings -en regelgevende instantie. Dit omvat het definiëren en handhaven van wat supplementenbedrijven kunnen claimen over hun producten. Om de openbare veiligheid te waarborgen, heeft het FAVV Good Manufacturing Practices (GMP’s) gedefinieerd die zij door middel van inspecties afdwingt. Bovendien heeft zij de bevoegdheid om gevaarlijke producten te vervolgen, in beslag te nemen en van de markt te verwijderen. 

Volgens het FAVV en het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) zijn geneesmiddelen bedoeld voor het behandelen, voorkomen, verlichten, diagnosticeren of genezen van ziekten. Geneesmiddelen zijn dan ook sterk gereguleerd. Klinische proeven met mensen moeten aantonen dat een farmaceutisch medicijn veilig en effectief is voor het beoogde gebruik. Vervolgens moet het medicijn onder gecontroleerde omstandigheden worden vervaardigd en verpakt om te voldoen aan strikte etiketteringsnormen voordat het door het FAGG wordt goedgekeurd voor gebruik door de consument.

In tegenstelling tot medicijnen, zegt het FAVV dat voedingssupplementen enkel voor voedingsdoeleinden zijn. Omdat supplementen niet als medicijnen worden beschouwd, worden ze niet op dezelfde manier gecontroleerd.

Hoewel het FAVV enkele consignes heeft voor productie en etikettering, hebben voedingssupplementen andere richtlijnen voor testen, veiligheid en werkzaamheid dan farmaceutische geneesmiddelen. In tegenstelling tot medicijnen hoeven supplementen niet vooraf door het FAGG te worden goedgekeurd voordat ze worden vrijgegeven voor verkoop aan de consument. Enkel een notificatiedossier die het ok van het FAVV omvat is hier voldoende.

De wet schrijft voor dat firma’s die voedingssupplementen commercialiseren niet kunnen suggereren, insinueren of beweren dat hun product ziekten van welke aard dan ook diagnosticeert, behandelt, geneest of voorkomt. Daarom zie je vaak nogal vage bewoordingen over wat een voedingssupplement doet. Dit is het gevolg van de claimswetgeving. Het FAVV dwingt claims af om ervoor te zorgen dat voedingssupplementenbedrijven de goedgekeurde consignes volgen voor claims die zijn toegestaan ​​voor supplementen.

Neen, niet echt. Het FAVV keurt voedingssupplementen niet “goed”. Het FAVV controleert enkel de constitutie, productie en labeling van voedingssupplementen en inspecteert firma’s regelmatig om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de voorschriften. Als een voedingssupplementenbedrijf niet voldoet aan de FAVV-voorschriften, kan het FAVV hen verbieden hun product binnen Belgie of de EU te verkopen.

Over Curocaps

Voedingssupplementen via klassieke tablets zijn niet voor iedereen geschikt en hebben een sterkte connotatie met ‘ziek zijn’. Het innoverende aspect van Curcocaps zit in de manier van consumeren: de supplementen zitten in Nespresso® -compatibele capsules die je gebruikt in de gekende koffie- en theetoestellen die men consumeert als een lekkere warme of koude drank. Zo wordt de inname ook in de dagelijkse routine meegenomen en verkleint het de kans op vergeten.
De klimaatneutrale en biodegradable capsules zijn een duurzaam alternatief op de schadelijke plastic -en aluminiumcapsules van de traditionele spelers op de koffiemarkt. De capsules zijn uiterst populair en bestaan voor meer dan 96% uit herbruikbare ruwe grondstoffen. Ze zijn op 12 weken industrieel composteerbaar. Ze bevatten geen aluminium of plastic je gooit ze dus niet bij het PMD maar bij het gewone restafval.
Dr. Peter Aelbrecht heeft deze nieuwe manier van voedingssupplementen nemen technologisch op punt gezet ter vervanging van de – in vele gevallen vergeten of moeilijk door te slikken – traditionele pillen die men eveneens te vaak associeert met ziek zijn.
De capsules composteren industrieel op 12 weken. Je werpt de capsules dus in het restafval en niet bij PMD. Ze bevatten immers geen plastic of aluminium.
Je kan de Curocaps zowel warm als koud drinken. Je dient ze uiteraard wel telkens door de machine te laten lopen. Als je verkiest om ze koud te drinken, probeer eens een ijsblokje!
De Curocaps zijn 100% Belgisch. De ingrediënten komen van Belgische leveranciers, onze labo’s waar ze ontwikkeld worden alsook onze eigen productielijn waar ze geëncapsuleerd worden zijn op en top Belgisch.
  • Jarenlang wetenschappelijk onderzoek en extensieve kennis van dr. Peter Aelbrecht in orthomoleculaire geneeskunde en de ontwikkeling van formules voor de voedingssupplementenindustrie.
  • Jarenlang wetenschappelijk onderzoek in de functionele en nutritionele biologie door dr. Peter Aelbrecht als Chief Scientific Officer bij Labophar N.V.
  • Veel mensen hebben problemen met het slikken van pillen
  • Pillen roepen associatie met ziek zijn op
  • Pillen worden vaak vergeten ~ Zitten niet in dagelijkse routine
  • Geniet-moment afwezig bij pillen
  • Bij nuchter nemen van pillen ervaren mensen last van de maag

Ja, de meeste formules zijn vegan. Met name Sleep, Temporary Stress, Energy en Detox.

Immunity en Multivit zijn niet vegan.