Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en er vanaf komen klinkt eenvoudiger dan het is.

Heel wat mensen aan de slaapmiddelen

Belgische cijfers hebben we niet, maar ongeveer 800.000 Nederlanders zitten aan de slaapmiddelen. Ze gebruiken de middelen bovendien veel te lang. Ermee stoppen blijkt echter niet zo evident te zijn.

Al snel word je afhankelijk

Als snel word je afhankelijk van de slaapmiddelen en beschouw je ze als een must om te slapen. Je gaat er overdag anders door functioneren en voert je vaak wazig. Met slaapmiddelen los je niet de kern van het probleem op, je doet aan symptoombestrijding. Het is bovendien geen oplossing voor mensen met chronische slapeloosheid. Je slaapt er ook anders door, waardoor je je minder uitgerust voelt.

Slaapmiddelen onderdrukken je REM-slaap, waardoor je onnatuurlijk slaapt. Het slaappatroon wijkt erg af van je eigen slaap. In principe zijn slaapmiddelen er enkel voor acute situaties.

Omdat een slaapmiddel je de gemoedsrust geeft dat je slaapt, kun je al snel niet meer zonder. Je hersenen worden eraan gewend. Zonder slaapmiddelen lukt slapen dan al snel helemaal niet meer. Wil je toch stoppen, dan treden er al snel ontwenningsverschijnselen op. Langzaam afbouwen is de boodschap.

Geen kant-en-klare oplossingen

Weet dat er geen kant-en-klare oplossingen zijn voor een slaapprobleem, maar dat je maar beter de oorzaak aanpakt dan de symptomen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

De reden waarom je de eerste nacht in een vreemd bed slecht slaapt

De eerste nacht op hotel of ergens anders is vaak een drama. Dit fenomeen heeft zelfs een naam: first-night syndrome. Heel wat mensen liggen een ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.