‘s Nachts piekeren, zo kom je er vanaf!

Nadenken, nog eens omdraaien, verder piekeren, … Heel wat mensen hebben last van gedachten die ‘s nachts nog steeds door het hoofd malen. Vaak dé reden waarom er slecht of zelfs helemaal niet geslapen wordt. Naar slaapmiddelen grijpen is één ding, maar beter en gezonder is je piekergedachten aan te pakken. Alles begint met het opvoeden en kalmeren van je brein! 

 

Tijd om je brein herop te voeden 

 

Als slaapexpert weten we: je brein heropvoeden lukt niet van de ene dag op de andere. Frustreer je hier dus niet in, dit is volstrekt normaal. Hoe je dit proces dan aanpakt? Wel, we raden je de volgende methode aan: 

 

  • Toon begrip voor de opkomende gedachte, maar geef je er niet aan over. 
  • Corrigeer jezelf en merk op dat deze gedachte op een wel heel slecht moment komt. De gedachte is misschien niet fout, maar NU niet op zijn plaats. 
  • Las in de plaats daarvan een vast dagelijks piekeruurtje of half uurtje in om zulke zaken te overdenken. 
  • Besef dat je nu baat hebt bij rust en slaap. Zo ben je klaar om de gedachte deftig aan te pakken als de juiste tijd er is. 

 

Las een piekeruurtje in 

 

Eigenlijk gaat het dus om een kleine onderhandeling in je hoofd. Het is geen wondermiddel, maar het is een methode die bij aardig wat mensen vruchten afwerpt. Een alternatief is het overdenken en opschrijven van bepaalde zaken in de vroege vooravond. Noteer ook alle belangrijke zaken voor de komende dagen en die je bezig houden, dus hoef je daar alvast niet van wakker te liggen. 

 

Denk positief

 

Tot slot geven we nog mee dat het nuttig is om piekergedachten te vervangen door andere gedachten. Ontspannen bezigheden om aan terug te denken vormen een veel beter alternatief. Meditatie kan ook helpen om tot rust te komen en je gedachten in de juiste richting te sturen. Vanaf het moment dat je lichaam en geest ontspannen is, is slapen een stuk makkelijker. 

 

Een extraatje om de slaap te vatten? 

 

Lukt het in slaap vallen of doorslapen toch moeilijk? Wij zorgen alvast voor een goede start. Del natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor de slaap, creëren een ontspanningsmomentje. Ideaal om de rust te vinden en je gedachten even lam te leggen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.