Is blauw licht nu slecht voor je slaap of niet?

We zitten met zijn allen op een massa schermen. De computer, de smartphone, de tablet, … we worden overstelpt met blauw licht en wie draagt er een brilletje? Weet dat blauw licht een negatieve impact heeft op je slaap, althans dat is toch wat algemeen wordt aangenomen, maar klopt dit? 

 

Ontkoppel tijdig

 

Algemeen wordt er aangegeven om twee uur voor het slapen gaan geen contact meer hebben met blauw licht. Dus vergeten tv kijken, nog snel een mailtje sturen of je socials checken maar. Nu, uit recente onderzoeken blijkt dat blauw licht inderdaad wel een negatieve impact heeft op de slaap, maar dat het wel wat genuanceerder ligt. 

 

Zo zou niet zozeer het blauwe licht een enorme impact hebben, maar wel de overprikkeling van het brein aan de oorzaak liggen van moeilijker in slaap geraken. Denk daarbij maar aan typen, scrollen, informatie verwerken of je adrenalinegehalte de lucht injagen. Hersenloos kijken mag dan wel een uitdrukking zijn, je zet ze in praktijk wel aan het werk, zelfs met de 1.000ste heruitzending van FC De Kampioenen. 

 

Wil je goed slapen, dan heb je een bepaalde mate van ontspanning en ontprikkeling nodig. Voor de ene is dat even loskoppelen met een kopje thee, mediteren of wat strechtoefeningen doen. Je hersenen moeten even terugschakelen. Ook een boek lezen is uitstekend en je steekt er nog wat van op ook. 

 

Probeer eens een filter en een ontspanningsmomentje

 

Ons advies als slaapexpert? Blauw licht valt niet meer weg te denken en twee uur is misschien wat ruim, maar neem wel een ontspanningsmoment voor je slaap. Wil je goed slapen dan is op tijd het donker opzoeken. Bovendien kun je ook op heel wat schermen een oranjefilter activeren. Het valt zeker eens uit te proberen. 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze ...
Lees meer

Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat ...
Lees meer

Kan visualiseren helpen om beter te slapen?

Problemen met slapen? Heb je visualiseren al geprobeerd? Deze techniek valt met enkele makkelijke oefeningen snel onder de knie te krijgen en kan helpen om ...
Lees meer

De impact van een middagdutje op je slaap

Een powernap van 15 minuten kan een boost geven aan je energie, maar langere dutjes kunnen negatief zijn voor je slaap. Dut je overdag langer ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.