Ouder worden heeft een impact op je slaap

Ouder worden kan fijn zijn, maar af en toe duiken er ook medische problemen op. Moeilijker slapen is één van de gezondheidsaandoeningen die kunnen voorkomen. Slechter slapen hangt samen met ouder worden, maar je hoeft je niet bij de pakken neer te zetten. 

 

Welke impact heeft ouder worden op je nachtrust? 

 

Met het ouder worden wijzigt de interne klok van het lichaam, wat in een mindere slaap kan resulteren. De hypothalamus in de hersenen is hier verantwoordelijk voor. Deze houdt het circadiaans ritme in de gaten. Het ouder worden van de hypothalamus zorgt voor een slaappatroon dat wijzigt. Deze wijziging kan ervoor zorgen dat je overdag slaperiger bent en/of dat je je op andere momenten alert voelt. 

 

Voldoende daglicht is essentieel om je hypothalamus in vorm te houden. Heel wat ouderen komen minder buiten, wat voor een gebrek aan daglicht zorgt. Het circadiaans ritme gaat hier minder goed door functioneren. Bovendien wijzigt ook de hormoonproductie. Hoe ouder je wordt, hoe minder melatonine je gaat aanmaken, wat ook een impact kan hebben op je slaap. 

 

Belangrijke triggers voor een slechtere slaap 

 

Depressie, angst, hartziekten, artritis en diabetes: het zijn maar enkele aandoeningen die tot een slechtere slaap kunnen leiden. Hoe meer gezondheidsaandoeningen, hoe minder het aantal uren slaap en hoe slechter de slaapkwaliteit. Ook het nemen van medicatie kan voor slaapproblemen zorgen. 

 

Verder is ook een verminderde activiteit overdag een reden voor een slechtere slaap. 

 

Welke verschuivingen op het vlak van slaap zien we bij het ouder worden? 

 

Deze slaapstoornissen komen bij ouderen vaak voor: 

 

  • Het circadiaans ritme schuift naar voren. Je wordt eerder moe, maar ook eerder wakker. 
  • Je slaapt minder diep, waardoor je vaker wakker wordt. 
  • 25% van de ouderen doet dutjes overdag, waardoor je ‘s avonds moeilijker de slaap kunt vatten. 

 

Er wordt soms beweerd dat ouderen minder slaap nodig hebben, maar dit klopt niet. Ook als oudere heb je een 7 à 8 uur nodig. 

 

Hoe vat je makkelijker de slaap? 

 

Als ouderen toch goed slapen? Blijf of ga sporten, zorg voor minder afleiding in de slaapkamer en hou een regelmatig slaapritme aan. Een avondroutine kan ook een handje helpen. Daar helpen we je trouwens graag een handje bij. 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.