Doorslapen voor veel mensen een probleem

Misschien mag je dan wel geen probleem hebben om de slaap te vatten, maar je slaapt niet diep en bijgevolg word je ‘s nachts ook meerdere keren wakker. Slaapmiddelen vormen voor ons als Slaapexpert een al te rigoureuze oplossing, maar gelukkig zijn er andere alternatieven die je kunnen helpen met het doorslapen. 

 

Goed de slaap vatten is een zegen

 

Heel wat mensen sukkelen met inslapen. Behoor jij daar niet bij, dan heb je dus al enigszins geluk, goede genen en/of een gezond slaappatroon. Toch betekent dit niet dat je in het holst van de nacht niet – een aantal keer – wakker kunt worden. Op zich is ‘s nachts wakker worden niet abnormaal. Dit valt voornamelijk te wijten aan het schommelen van onze lichaamstemperatuur. Dit komt in principe bij iedereen voor en is volstrekt normaal. Uiteraard kan ook een woelende partner of een fors geluid ervoor zorgen dat je wakker schiet. 

 

“Hoe ouder je wordt, hoe vaker je wakker wordt. Dit hoeft niet problematisch te zijn, het hoort bij ouder worden.”

 

Wat zijn de voornaamste oorzaken van niet doorslapen? 

 

Er vallen heel wat redenen op te sommen die aan de basis van wakker worden kunnen liggen: 

 

  • Lichamelijke klachten 
  • Moeten plassen 
  • Een partner die snurkt 
  • Stress
  • Te warm of te koud
  • Kinderen die wakker worden 
  • Nachtmerries
  • Angst en depressie
  • Een te lichte slaapkamer 
  • Honger of alcohol voor het slapen 


Het zijn slechts enkele mogelijke redenen, ook een verstoord bioritme, roken, drugs, cafeïnerijke dranken, te laat beeldschermen kijken en zware inspanningen voor het slapengaan kunnen aan de basis liggen.  

Cortisol als boosdoener

Slaap je slecht door, dan kan een teveel aan cortisol de oorzaak zijn. Cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd, houd je scherp. Fijn overdag, maar is het ‘s avonds nog te hoog, dan kan dit een impact hebben op je slaap. Door de druk tijdig van de ketel te halen zul je beter doorslapen. 

“Kijk niet op de wekker, dit kan voor stress zorgen. Ontspan en probeer de slaap opnieuw te vatten.”

Wat als je wakker wordt? 

 

Even wakker worden is één ding, snel terug in slaap geraken is veel belangrijker. Beginnen piekeren is uiteraard uit den boze. Goed om weten is het feit dat je hartslag onder de 60 moet zijn om opnieuw de slaap te vatten. Val je toch niet direct in slaap, weet dan dat diepe rust, ook wel ‘Non-Sleep Deep Rest’ genoemd, ook heilzaam is voor je lichaam. Lichamelijk en geestelijk tot rust komen in een rustige, donkere ruimte mag dan misschien niet gelijk staan aan slaap, het draagt wel bij aan je herstel. 1 uurtje van deze diepe rust staat ongeveer gelijk aan 20 minuten slaap. Een stuk minder dus, maar diepe rust is dus zeker niet nutteloos. 

 

Wat je hieruit kunt concluderen? Dat als je wakker wordt, het belangrijk is om ontspannen te blijven. Kun je niet onmiddellijk terug slapen, boei je dan niet op. Houd je hartslag laag, geniet van het feit dat je aan het rusten bent en laat je gedachten op een prettige manier afdwalen. Je beginnen frustreren en opboeien heeft geen enkel nut. Hier vind je alvast een filmpje dat je nog meer over de Non-Sleep Deep Rest vertelt. 

 

Help je diepe slaap een handje 

 

Wil je een complete nachtrust stimuleren? Dan hebben wij zeker een oplossing. De mix van melatonine, hop, passiflora en citroenmelisse stimuleert de diepe slaap. Bovendien neem je een momentje voor jezelf, ideaal om even af te koppelen, je lichaamstemperatuur te laten zakken en de hoeveelheid cortisol af te bouwen. Probeer het zeker eens uit, al snel zul je het effect merken.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.