33% van de Belgen kampt met slaapproblemen …

1 op 3 Belgen zou last hebben van slaapproblemen, althans dat is wat op de website van de KU Leuven staat. Een schrikbarend aantal, zeker als je weet dat een goede slaap essentieel is om goed te functioneren in het dagelijkse leven, je goed in je vel te voelen én voor je algemene gezondheid. Gelukkig hoef je je niet bij de feiten neer te leggen. 

 

Gelukkig vaak maar tijdelijk van aard … 

 

Als we als slaapexperten wat dieper in de cijfers duiken blijkt dat het merendeel van de slaapproblemen van tijdelijke aard zijn. In heel wat gevallen druk, stress of omstandigheden thuis of op het werk aan de basis. Nu tijdelijk is relatief, want slaapproblemen kunnen vaak weken, maanden of zelfs langer aanslepen. Sommige mensen kiezen uiteindelijk voor slaapmiddelen, maar dit is uiteraard vrij drastisch. Vaak is dit ook helemaal niet nodig en zijn er alternatieven waarmee je ook de slaap kunt vatten. 

 

Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig 

 

Krijg je al stress en ervaar je als je er nog maar aan denkt dat je 8 uur slaap nodig hebt? Dat is helemaal niet nodig. Niet iedereen heeft evenveel nood aan slaap en 7 à 8 uur slaap per nacht mag dan wel de richtlijn zijn, in steen gebeiteld is het niet. Jezelf al te snel tot de 33% is dus de boodschap. Niet iedereen heeft 8 uur nodig om tot een gezonde nachtrust te komen. Meer nog, uit onderzoek blijkt dat voor sommige mensen 4 uur kan volstaan, terwijl anderen nood hebben aan 11 uur slaap. 

 

Het zit in je genen 

 

De hoeveelheid nood waar je slaap aan hebt, wordt genetisch bepaald. De meeste mensen maken per nacht een 5-tal slaapcycli door van 90 minuten, maar dit kan per persoon afwijken.

 

Zelf op een eenvoudige manier het aantal uren slaap waar je nood aan hebt berekenen? Dat doe je zo: 

 

  • Schrijf op hoe laat je normalerwijze opstaat en tel 7,5 uur terug. 
  • Ga 10 achtereenvolgende dagen exact om dat uur slapen. 
  • Word je aan het einde van de 10 dagen net voor je wekker afgaat wakker, dan is dit de perfecte hoeveelheid slaap. 

 

Word je nog steeds gewekt door je alarm? Probeer dan een half uurtje vroeger te gaan slapen. Blijf dit doen tot je net voor je wekker wakker wordt. 

 

Het perfecte hulpmiddel 

 

Tijdelijk worstelend met de slaap? Probeer dan zeker eens onze oplossing.Een natuurlijk middel dat garant staat voor een rustmomentje. Geniet makkelijk van de natuurlijke ingrediënten en melatonine die de slaap bevorderen. Zeker eens uit te proberen, heel wat mensen zijn er al mee geholpen en genieten van een gezonde en verkwikkende nachtrust.

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.