Goede slapers genieten langer van het leven

Te weinig slapen? Reken maar dat het impact heeft op je gezondheid. Meer nog, slechte slapers leven vaak korter. Slaap is een periode van rust en herstel en vormt daarmee een belangrijk aspect van gezond leven. 

 

Slapen is een actieve bezigheid 

 

Je mag dan wel in je bed liggen, maar een passieve activiteit is slapen niet. Het gaat om een actieve, herstellende periode waarbij essentiële processen in ons brein en lichaam worden uitgevoerd. Het immuunsysteem wordt tijdens de slaap versterkt, weefsels herstellen en het groeihormoon wordt gestimuleerd. Beschouw het gerust als een onderhoudsbeurt bij een garage. Essentieel om op lange termijn goed te blijven functioneren zonder dat er deffecten optreden.  

 

Mentaal sterker staan 

 

Mentaal evenwicht en een goede mentale gezondheid hangen samen met voldoende slaap. Emoties worden ‘s nachts verwerkt, herinneringen in het brein gebrand en je cognitieve functies krijgen een update. Wees maar zeker dat te weinig slaap een impact heeft op je humeur en op termijn zelfs kan leiden tot depressie. Je gaat beter met de uitdagingen van het leven om met voldoende slaap. 

 

Gezondheidsproblemen liggen op de loer 

 

Slaap je te weinig, dan loop je een verhoogd risico op een aantal aandoeningen. Diabetes, problemen met je hart, obesitas, … het zijn maar enkele voorbeelden die te koppelen zijn aan slecht slapen. De hormonale balans wordt verstoord, wat een impact heeft op je lichaam en welzijn. 

 

Creativiteit, ons probleemoplossend vermogen en ons leervermogen: ze hebben stuk voor stuk baat bij voldoende slaap. Een gebrek aan nachtrust heeft impact op je focus en prestaties. Je reageert trager en bent minder alert. 

 

Doe er alles aan om goed te slapen 

 

Door een regelmatig slaappatroon te hanteren, een donkere slaapkamer te voorzien, schermen op tijd te beperken, cafeïne te vermijden en een goede bedroutine te hanteren, zet je al een flinke stap richting goede nachtrust. Soms is dit niet voldoende en kan een duwtje in de rug helpen. Daar zorgen wij met plezier voor. Met ons supplement boordevol natuurlijke ingrediënten vat je sneller de slaap en slaap je dieper. Geef het een kans, je nachtrust is te kostbaar om niet alles uit de kast te halen. 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.