Slaappillen, ja of nee?

Heel wat mensen nemen slaaptabletten. Nochtans, deze pillen hebben aantoonbare bijwerkingen die een serieuze impact op je leven kunnen hebben. Bovendien zijn ze verslavend en kom je er zomaar niet vanaf. We vertellen je graag wat meer over de zin of onzin van slaappillen. 

Wat doen slaappillen? 

Slaapmiddelen zorgen ervoor dat je slaperig wordt. Ze werken in het merendeel van de gevallen, maar ze kunnen ook heel wat bijwerkingen hebben. Denk maar aan een slaperig gevoel tijdens de dag, minder eetlust, duizeligheid, …

Niet enkel helpen slaappillen bij het in slaap vallen, ze kunnen er ook voor zorgen dat je beter doorslaapt. Elke slaappil heeft zijn eigen werking. Er zijn heel wat bekende merken van slaaptabletten, denk maar aan Triazolam, Zolpidem, Temazepam en Doxepin. Een heel aantal slaapmiddelen werkt verslavend, waardoor je op den duur niet meer zonder kunt slapen. 

Bijwerkingen? 

De meest voorkomende bijwerkingen van slaapmedicatie zijn duizeligheid, hoofdpijn, darm- en maagklachten, een slaperig gevoel, geheugenproblemen en depressieve gevoelens. Kortom, ze hebben een stevige impact op je leven, zeker in combinatie met andere geneesmiddelen. 

Werkt een slaapmiddel altijd? 

Slaapmiddelen hebben vaak effect. De meeste mensen die slaapmedicatie nemen vallen sneller in slaap dan zonder medicijnen en slapen ook langer. In principe is een slaaptablet een kortstondig oplossing tijdens bijvoorbeeld een stressvolle periode. Alleen blijkt afkicken vaak zeer moeilijk. 

Belangrijk is dat je onderliggende aandoening of het onderliggende probleem wordt aangepakt. Slapeloosheid heeft een sterke invloed op je gezondheid en ziektes. Bovendien komt uit sommige studies voort dat slaapmedicatie de kans op overlijden verhoogt. 

Ga voor een natuurlijk slaapmiddel

Wil je wel beter slapen, maar geen verslavend effect? Dan is een natuurlijk slaapmiddel aangewezen. Een supplement doet je beter inslapen, maar dan zonder de schadelijke aspecten. Wij helpen je alvast om beter, sneller en dieper te slapen. 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze ...
Lees meer

Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat ...
Lees meer

Kan visualiseren helpen om beter te slapen?

Problemen met slapen? Heb je visualiseren al geprobeerd? Deze techniek valt met enkele makkelijke oefeningen snel onder de knie te krijgen en kan helpen om ...
Lees meer

De impact van een middagdutje op je slaap

Een powernap van 15 minuten kan een boost geven aan je energie, maar langere dutjes kunnen negatief zijn voor je slaap. Dut je overdag langer ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.