Slapen en de menopauze

Stemmingswisselingen, ‘s nachts zweten, moeilijkheden met slapen, de menopauze kan er stevig inhakken. De ene nacht slaap je als een roosje, maar de volgende kan een heel ander verhaal zijn. Wij duiken er wat dieper in. 

 

Veroorzaakt de menopauze slaapproblemen? 

 

Ja, de menopauze kan een effect hebben op je slaap. Je hormoonhuishouding wijzigt en dat kan een impact hebben. Zo ondergaat je lichaam de volgende veranderingen: 

 • Hormonale schommelingen
  Er wordt minder oestrogeen en progesteron geproduceerd, waardoor je slaapritme verstoord kan worden.

 • Zweetaanvallen
  Nachtelijke zweetaanvallen kunnen je slaap verstoren

 • Mood swings
  Mood swings en depressieve gevoelens kunnen tijdens de menopauze de kop opsteken.

 • Slaappatroon
  De menopauze kan je slaappatroon danig overhoop halen, waardoor je minder diep slaapt en meer wakker wordt. 

 

Daar komt nog bij dat alle veranderingen de nodige stress kunnen veroorzaken, wat dan ook weer je slaap beïnvloedt. 

 

Is je slaapprobleem tijdens de menopauze permanent? 

 

Nee, maar de duurtijd varieert van persoon tot persoon. Soms duurt het enkele maanden, maar het kan ook jaren duren. 

 

Wat kan je aan je slaapprobleem tijdens je menopauze doen? 

 

Een wondermiddel is er niet, maar er zijn wel een aantal zaken die je kunt doen. Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje: 

 

 • Een vaste slaaproutine
  Een vaste slaaproutine helpt je innerlijke klok. Je lichaam houdt van routine. Ook enkele vaste rituelen kunnen de slaap stimuleren en beperk het schermgebruik.

 • Een comfortabele slaapomgeving
  Een goed matras en een goed kussen zijn essentieel. Zorg voor een donkere kamer.
 • Een actieve levensstijl
  Een actieve levensstijl zorgt voor vermoeidheid, waardoor je beter slaapt.

 • Matig alcoholgebruik
  Beperk je alcoholconsumptie 

 

Ondersteuning nodig bij het slapen? 

 

Beter slapen tijdens de menopauze? Met onze natuurlijke oplossing zorgen we niet enkel voor een snellere en diepere slaap, we zorgen ook voor een vast ritueel. Zo slaap je een heel stuk beter, ook tijdens de menopauze. Bovendien doe je dit zonder pillen of verslavend effect. 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze ...
Lees meer

Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat ...
Lees meer

Kan visualiseren helpen om beter te slapen?

Problemen met slapen? Heb je visualiseren al geprobeerd? Deze techniek valt met enkele makkelijke oefeningen snel onder de knie te krijgen en kan helpen om ...
Lees meer

De impact van een middagdutje op je slaap

Een powernap van 15 minuten kan een boost geven aan je energie, maar langere dutjes kunnen negatief zijn voor je slaap. Dut je overdag langer ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.