Wat is ‘clean sleeping’?

Deze term kreeg heel wat weerklank door Gwyneth Paltrow, maar wat houdt ‘clean sleeping’ eigenlijk in? De essentie of clean sleeping draait om een niet-verslavende aanpak om zo goed mogelijk te slapen, je gezondheid te boosten en optimaal te presteren gedurende de dag. 

 

Dit zijn de regeltjes die Gwyneth ons meegeeft: 

 

  • Drink geen cafeïne na 2 uur ‘s middags
  • Geen schermen meer een uur voordat je naar bad gaat
  • Ga telkens op hetzelfde uur slapen, ook in het weekend 
  • Houd de slaapkamer donker en koel 
  • Maak gebruik van een copper pillow

 

Niets nieuws onder de zon 


Eigenlijk niets nieuws onder de zon dus. Elke slaapcoach zal je deze tips aan de hand doen. Verder kan dit nog aangevuld worden met het lezen van een boek met een gedimd licht om rust te vinden en ook relaxatietechnieken kunnen helpen. Ook het gebruik van alcohol valt af te raden en toch zeker niet te kort voor bedtijd. 

Een goed kussen is belangrijk voor een goede nachtrust, maar een copper pillow hoeft het voor ons niet te zijn. Voldoende slapen is dan veel belangrijker. Probeer toch zeker tussen de 7 en 9 uur slaap mee te pikken. 

Het kan ook handig zijn om wat water naast je bed te zetten om gehydrateerd te blijven gedurende de nacht. Drink enkel wanneer de nood echt hoog is. 

Tot slot geven we ook nog even mee dat een gebalanceerd dieet zeker kan bijdragen aan je slaap en dat sporten zeker geen kwaad kan. Regelmatig sporten kan zeker en vast bijdragen aan een goede nachtrust.  

Gun jezelf wat vrijheid

Regels zijn er uiteraard om gevolgd te worden, maar gun jezelf wat vrijheid. Probeer de geadviseerde slaapregels voor zowat 80% te volgen en gun jezelf 20% vrijheid. Je mag immers ook nog wat fun hebben in je leven. 

Probeer bij slaapproblemen zeker ook eens ons natuurlijk supplement. Een niet-verslavende oplossing boordevol natuurlijke ingrediënten die de slaap bevorderen. Bovendien creëer je een momentje om je rust te vinden en zo goed in te slapen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.