Hoeveel slaap heb ik nu eigenlijk nodig?

De ideale hoeveelheid slaap? Die verschilt van mens tot mens en ook de leeftijd heeft een impact. Als tiener heb je vaak veel meer nood aan slaap. Zeker vanaf de 65 jaar verandert je slaappatroon redelijk drastisch. Je hebt dan al snel een uur minder slaap nodig. 

 

Hebben we echt minder slaap nodig als we ouder worden? 

 

Wetenschappelijke statistieken tonen aan dat we effectief minder slaap nodig hebben als we ouder worden. Vanaf de leeftijd van 65 jaar ongeveer, kan dit een uurtje schelen. Er bestaat wel wat discussie over, andere experten raden immers aan je hele leven lang tussen de 7 en 9 uur te slapen. Wat wel een feit is, is dat makkelijk slapen en diep slapen moeilijker wordt naarmate je ouder wordt. 

 

Een beter kwaliteit van slaap

 

Een goede slaap zorgt ervoor dat je gedurende de dag alerter bent. Hoe langer je wakker bent, hoe meer nood aan slaap. Maar niet enkel de duurtijd van je slaap speelt een rol, ook de kwaliteit van je slaap is ontzettend belangrijk. Ga je een nachtje feesten en slaap je vervolgens 9 uur, dan kan dit toch een stuk minder heilzaam zijn, dan maar 7 uur slaap wanneer je je circadiaans ritme gevolgd hebt. Het aantal uren diepe slaap speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe meer uren diepe slaap, hoe beter je lichaam herstelt. 

 

Kan 5 uur slaap voldoende zijn? 

 

Voor ongeveer 99,9% van de bevolking is 5 uur slaap ruim onvoldoende. Zeker wanneer dit je vaste patroon is. Chronische ziekten krijgen zo veel meer kans. Heel wat mensen denken dat ze het met 5 uur slaap redden, maar merken wel degelijk een enorm verschil wanneer ze 7 à 9 uur slaap hebben. Ze kikkeren er meteen van op en ervaren dat ze een stuk alerter zijn. Zowel fysisch als psychisch heeft voldoende slaap een ontzettend grote impact. 

 

Makkelijker en dieper slapen?

Met ons natuurlijk product zorgen we voor een vlottere en diepere slaap. De ingrediënten zijn stuk voor stuk geselecteerd op hun werking en we creëren meteen ook een rustmomentje. Ervaar het vooral zelf en kom aan de broodnodige slaap voor je lichaam. 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.