Het ideale aantal uren slaap bepalen

Een goede nachtrust is een belangrijke pijler voor een optimale gezondheid. Het aantal uren slaap varieert per persoon en ook de kwaliteit van je slaap heeft een stevige impact. Op 10 dagen tijd  kun je in principe weten hoeveel slaap je nodig hebt. Het is zelfs mogelijk om diep te slapen en toch compleet uitgerust, voor je wekker afgaat, wakker te worden. 

 

Elke leeftijd heeft zijn eigen slaapbehoefte. Het is geen mythe dat het aantal uren slaap dat je nodig hebt, afneemt met de leeftijd. Toch blijft 7 à 9 uur steeds het minimum. Jonge kinderen hebben meer slaap nodig. Let wel, dit is niet in steen gebeiteld. Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig, maar het gegeven dat je met 5 uur voldoende hebt, klopt niet. Op lange termijn is dit schadelijk voor je gezondheid. 

 

Luister naar je eigen lichaam 

 

Om te weten hoeveel slaap voor jou voldoende is, is het belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Uiteraard wil je uitgerust wakker worden. Elk lichaam is anders en slaapcycli kunnen verschillen. Gemiddeld duurt een slaapcyclus 90 minuten en maak je er 5 per nacht door, maar dit is geen vaststaand feit. 

 

Bereken hoeveel slaap je nodig hebt 

 

Op 10 dagen tijd kun je jouw slaappatroon in kaart brengen. Wij geven je even mee hoe je dit doet: 

 

  • Begin met 7,5 uur slaap. 
  • Tel terug vanaf het uur dat je opstaat en bekijk om welk uur je dan moet gaan slapen.
  • Ga gedurende 10 dagen consequent om dat uur slapen. 
  • In principe moet je na 10 dagen net voordat de wekker afgaat wakker worden. Heb je nog een alarm nodig, ga dan een half uurtje vroeger slapen. Op die manier kom je te weten wat jouw optimale patroon is. 

 

Op korte termijn moet het perfect mogelijk zijn om zonder wekker te gaan functioneren.

 

Wat hulp nodig bij het slapen?

Een heel aantal mensen kampen met slaapproblemen. Met onze Nightcap bieden we een natuurlijke oplossing. Ons supplement is niet verslavend, kan makkelijk in een Nespresso en vormt een relaxatiemomentje. Probeer het uit en ervaar zelf de meerwaarde op je slaap. 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze ...
Lees meer

Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat ...
Lees meer

Kan visualiseren helpen om beter te slapen?

Problemen met slapen? Heb je visualiseren al geprobeerd? Deze techniek valt met enkele makkelijke oefeningen snel onder de knie te krijgen en kan helpen om ...
Lees meer

De impact van een middagdutje op je slaap

Een powernap van 15 minuten kan een boost geven aan je energie, maar langere dutjes kunnen negatief zijn voor je slaap. Dut je overdag langer ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.