De bewezen effecten van citroenmelisse op je slaap

Worstel jij met slapen? Je bent niet alleen, miljoenen mensen hebben moeite met slapen. Goed slapen is essentieel voor je alertheid en gezondheid, maar evident is het niet altijd. Er zijn ondertussen heel wat middeltjes op de markt, maar als slaapexpert zweren we bij natuurlijke en niet-verslavende producten. Het natuurlijke ingrediënt citroenmelisse vinden we dan ook een aanrader. Citroenmelisse kan bewezen resultaten voorleggen en we vertellen je er graag dan ook wat meer over.

Wat is citroenmelisse? 

Citroenmelisse is een kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt als heilzaam middel. Het kruid heeft een verzachtend en kalmerend effect. Het stamt af van munt en verspreidt een citroenachtige geur en smaakt ook zo. Citroenmelisse wordt in heel wat producten verwerkt en vind je terug in thee, supplementen en essentiële oliën. Het is zeker ook een valabele optie voor wie op zoek is naar een betere en diepere slaap.

Bewezen wetenschappelijk effect

Heel wat medische studies hebben ondertussen de meerwaarde van citroenmelisse onderzocht. We zetten de belangrijkste bevindingen voor je op een rijtje:

 • Vermindering van slapeloosheid
  Een studie heeft aangegeven dat citroenmelisse een positieve impact heeft op mensen met een milde vorm van angstgevoelens en slaapproblemen. De symptomen namen significant af na de inname van citroenmelisse. Niet enkel de slaap ging erop vooruit, de deelnemers voelden zich ook een stuk beter
 • Een beter slaappatroon
  Citroenmelisse helpt bij het reguleren van je natuurlijke slaapcyclus. Hierdoor slaap je vaster en word je ‘s nachts minder vaak wakker. Zeker mensen met een verstoord slaappatroon hebben er baat bij.
 • Vermindering van stress en angstgevoelens
  Citroenmelisse staat bekend om zijn angst verminderende eigenschappen. Angst en stress hebben een enorme impact op de slaap. Citroenmelisse zorgt ervoor dat je sneller ontspant en daardoor ook beter slaapt.
 • Een verbetering van de cognitieve functies
  Bij slapen telt niet alleen de hoeveelheid, maar ook de kwaliteit. Citroenmelisse verbetert je cognitieve functies en je geheugen. Die impact is er eigenlijk onmiddellijk. Door citroenmelisse slaap je niet alleen beter, je staat ook een stuk frisser en alerter op.

 

Hoe werkt citroenmelisse? 

Waarom citroenmelisse zo efficiënt is, daar is geen eenduidigheid over. Het positieve effect van het kruid valt tot op de dag van vandaag niet echt te verklaren. Over het algemeen wordt er vanuit gegaan dat citroenmelisse impact heeft op bepaalde neurotransmitters in je brein. Het kruid bevat werkzame stofjes die relaxeren bevorderen en angst doen afnemen. Een natuurlijke kalmte overvalt je, waardoor vlot slapen binnen handbereik komt.

Hoe integreer je citroenmelisse in je slaaproutine? 

Aangezien citroenmelisse een belangrijk bestanddeel is van Nightcap, heb je gelijk je relaxmomentje. Op die manier maak je je lichaam en geest klaar om te slapen. Verder kan je dit nog aanvullen met eventueel een vorm van aromatherapie voor een versterkend effect.

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.