Passiebloem doet je beter slapen

Goed slapen is niet voor iedereen weggelegd. Wil je jouw slaap stimuleren, maar niet naar medicijnen grijpen? Dan moet je passiebloem eens proberen. De voorbije jaren heeft de passiebloem heel wat credibiliteit gewonnen als natuurlijke slaaphulp. We vertellen je er graag wat meer over.

De kracht van passiebloem

Deze plant komt van origine uit de Verenigde Staten. De plant heeft niet enkel bijzonder mooie bloemen, passiebloem wordt ook al eeuwen gebruikt in traditionele Amerikaanse medicijnen. Het werd ingezet tegen indigestie, maar ook als natuurlijk slaapmiddel heeft de plant al een rijke geschiedenis.

Ondertussen werd al wetenschappelijk bewezen dat: 

  • Angsten worden verminderd. Angst is een grote boosdoener bij het slapen. Heel wat mensen geraken moeilijk in slaap omdat gedachten door het hoofd blijven spelen. Passiebloem bevat kalmerende elementen die angst verminderen en die je daardoor makkelijker in slaap doen vallen.
  • GABA (gamma-aminobutyric acid) wordt gestimuleerd. Deze neurotransmitter speelt een belangrijke rol in het reguleren van de slaap- en waakcyclus. Passiebloem stimuleert GABA-activiteit, waardoor er een kalmerend effect ontstaat. Hierdoor word je meer relaxed en vat je de slaap makkelijker.
  • Langer slapen. Passiebloem doet je niet enkel sneller in slaap vallen, je kunt er ook langer door slapen. Dit bleek al eerder uit een wetenschappelijke studie.
  • Betere slaapkwaliteit. Passiebloem heeft het potentieel om je slaapkwaliteit te verhogen.

Passiebloem wordt door heel wat mensen makkelijk getolereerd en het risico op neveneffecten is zeer beperkt. Het is dan ook een veilig alternatief voor slaapmedicatie.

Onderdeel van je slaapritueel 

In de Nightcap hebben we ook passiebloem opgenomen. Het is één van de 4 natuurlijke elementen die een goede slaap stimuleren. Je moet er uiteraard geen wonderen van verwachten, maar bijdragen aan een betere slaap doet deze plant van nature uit. Het drinken van een Nightcap met passiebloem in, past perfect in je slaapritueel en helpt je te kalmeren.

 

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.