Hop, maar dan enkel een ingrediënt voor bier

Zeggen we hop, dan denken we meestal aan bier. Maar hop zorgt niet enkel voor de typische smaak van gerstenat, het is ook een natuurlijk middel dat de slaap bevordert. Hopextracten bevorderen de ontspanning en doen je beter slapen. Tenminste als je de liters bier achterwege laat.

Wat is hop? 

Hop behoort tot de hennepfamilie en kennen de meeste mensen vooral als ingrediënt voor bier. Wat minder geweten is, is dat de extracten al eeuwenlang gebruikt worden in middeltjes om rusteloosheid en slaapstoornissen te verlichten.

Waar zit de meerwaarde van hop?

Hop bevat heel wat tannines en hopbitters. Dit zorgt voor de karakteristieke zuurbittere smaak. Maar deze zorgen ook voor de ontspannen werking. Groene hopbellen bevatten flavonoïden, fyto-oestrogenen en essentiële oliën die meer dan waarschijnlijk bijdragen aan de kalmerende werking.

Hop mag dan wel slaapbevorderend zijn, er zijn nog meer voordelen. Zo heeft dit ingrediënt ook antibacteriële en krampstillende werking. Ook de spijsvertering vaart er wel bij.

De hopbitters humulon en lupulon worden omgezet in methyl-3-buten-2-ol, wat voor een kalmerend effect zorgt op het centrale zenuwstelsel en impact heeft op het circadiaans ritme. Bovendien kan de werking van hop versterkt worden met andere plantaardige stoffen, waaronder citroenmelisse.

De impact van hop op je slaap 

Hoe meer ontspannen je gaat slapen, hoe beter je slaap. Hop kan de stress en spanning doen afnemen. Sommige onderzoeken geven aan dat hop een gelijkaardige werking heeft dan het slaaphormoon melatonine. Het lijkt dus logisch te denken dat hop de slaap kan stimuleren. Trouwens, hop en valeriaan blijken een uitstekende combinatie. Deze planten vullen elkaar goed aan en hebben een gunstig effect op de slaap.

Weet wel dat het effect van hop pas na enige tijd kan optreden. Hop werkt op een volstrekt natuurlijke wijze en bijwerkingen zijn er niet.

Creëer een ritueel met hop

Het maximale uit hop halen? Dat doe je door een slaapritueel te scheppen. Met de Nightcap, waar naast andere natuurlijke ingrediënten die de slaap bevorderen ook flink wat hop in zit, creëer je een geweldig ritueel. Ontspan, nestel je rustig met een kopje in de zetel en voel de stress van je afvallen. Laat de natuurlijke ingrediënten hun werk doen en kom helemaal tot rust. Zo vat je sneller de slaap en slaap je een stuk dieper.

 

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.