Is lichttherapie goed voor je slaap?

Slaapproblemen en stellen ze lichttherapie voor? Wel, voor sommige mensen kan het zeker bijdragen aan een goede nachtrust. Als slaapexpert vertellen we je er graag meer over. Na het lezen van dit artikel weet je heel wat meer over lichttherapie.

Wat is lichttherapie? 

Door lichttherapie ga je je biologische klok beïnvloeden. Door een lamp of een bril word je blootgesteld aan een bepaald type licht. Dit licht zorgt ervoor dat de melatonine in je bloed verlaagd wordt, waardoor je minder slaperig bent. Lichttherapie draagt dus bij aan de overgang van licht naar donker. Lichttherapie is dan ook eerder een winters fenomeen. Niet enkel je biologische klok vaart wel bij lichttherapie. Ook andere psychische klachten kunnen verminderen door middel van lichttherapie.

Remedie tegen winterdipje

Heel wat mensen zetten lichttherapie in om het winterdipje te verminderen. Licht kan je energiepeil op punt houden. Hoe dit kan? Wel, je oog is verbonden met specifieke zones in de hersenen. Wanneer dit type licht met een hoge intensiteit op je netvlies valt, gaan die verbindingen aan het werk. Er wordt minder melatonine aangemaakt, waardoor je minder slaperig bent.

We geven welk even mee dat niet elk type licht deze impact heeft. Fel, witblauw licht met een sterkte van 9.000 à 10.000 lux is nodig. Hier zijn speciale lampen en brillen voor verkrijgbaar.

In principe is een lichtbril niet nodig als je overdag voldoende blootgesteld wordt aan zonlicht, maar in de wintermaanden kan dit er al eens bij inschieten.

Hoe pak je lichttherapie aan? 

Iedereen heeft zijn eigen manier, maar elke ochtend je lichtbril zo’n 30 minuten dragen is perfect. Hierdoor geef je je lichaam aan dat de dag begonnen is en dat je biologische klok in werking kan treden.

Lichttherapie heeft ook een positieve invloed op de slaap van shiftwerkers. Door blootstelling aan blauw licht kunnen ze hun slaap beter regelen. Het blauw licht pakt vermoeidheid aan waardoor ze beter kunnen presteren. Door de blauwe bril te combineren met een oranje bril om slaperigheid uit te lokken, kan de slaap beter geregeld worden.

‘s Avonds een Nightcap
Terwijl je ‘s ochtends aan de slag gaat met je blauwe bril, kies je ‘s avonds voor een lichtbril om tot rust te komen. Op die manier schep je een momentje voor jezelf om tot rust te komen en de slaap makkelijker te vatten.

 

 

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.