Geconfronteerd met restless legs?

Last van je benen in bed? Misschien heb je wel last van het Restless Legs Syndroom (RLS). Rusteloze benen kunnen voor ernstige slaaphinder zorgen. Als slaapexpert vertellen we je er graag meer over.

Wat is het Restless Legs Syndroom? 

Vaak gaan onrustige benen met jeuk gepaard. ‘s Avonds voel je de neiging om te bewegen met je benen en je benen kunnen beginnen bewegen. Ook tijdens je slaap kun je last hebben van beenbewegingen, ook wel  periodic limb movement disorder genoemd. Het spreekt voor zich dat deze bewegingen je slaap verstoren, waardoor je slechter slaapt en de vermoeidheid zich opstapelt. Beide aandoeningen zijn verschillend, maar kunnen ook samen voorkomen. De kuiten worden het meest geviseerd door deze aandoening.

Welke symptomen zijn er? 

‘Rusteloze benen’ is uiteraard een breed begrip. Bij RLS heb je de aandrang om je benen te bewegen, ook ‘s nachts. Dit kan voor heel wat problemen zorgen. Maar niet enkel de aandrang om te bewegen kan een probleem zijn ook jeuk, branderigheid, pijn en krampen kunnen voorkomen.

Waar ligt de oorzaak van rusteloze benen? 

Hoewel er wel wat onderzoek is gedaan, is er nog niet echt een oorzaak ontdekt. Erfelijkheid schijnt wel een rol te spelen. Verder kunnen ook een ijzertekort, zwangerschap en problemen met de stofwisseling aan de basis liggen.

Wat kun je aan rusteloze benen doen? 

Je hoeft je niet neer te leggen bij je restless legs. In heel wat gevallen kunnen de symptomen verholpen of verlicht worden. Zo kunnen ijzertabletten helpen tegen het ijzertekort. Om de oorzaak van het bewegen van de benen bloot te leggen is een nachtelijk slaaponderzoek nodig. De slaapkliniek beschikt over de nodige apparatuur om het probleem te detecteren. Cafeïne en alcohol zijn belangrijke triggers, deze kun je beter vermijden. Een stukje lopen kan helpen, maar overdrijf hier niet mee.

Een lichte pijnstiller kan helpen om de ergste pijnen te verlichten. Er zijn ook wel wat medicijnen verkrijgbaar, laat je adviseren door een arts.

 

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze ...
Lees meer

Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat ...
Lees meer

Kan visualiseren helpen om beter te slapen?

Problemen met slapen? Heb je visualiseren al geprobeerd? Deze techniek valt met enkele makkelijke oefeningen snel onder de knie te krijgen en kan helpen om ...
Lees meer

De impact van een middagdutje op je slaap

Een powernap van 15 minuten kan een boost geven aan je energie, maar langere dutjes kunnen negatief zijn voor je slaap. Dut je overdag langer ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.