Heb ik een slaapprobleem?

Problemen zat in de wereld, maar je moet je ook geen problemen laten aanpraten. Het is niet omdat je twee nachten achter elkaar slecht slaapt dat je een probleem hebt. Pas wanneer je structureel slecht slaapt en het je dagelijks leven negatief beïnvloed, kun je van een probleem spreken. Er is trouwens een waaier aan slaapproblemen die je slaap kunnen verstoren. Blijven deze klachten, dan is er mogelijk sprake van een slaapstoornis.

Hoe ontstaat een slaapprobleem? 

Een slaapstoornis ligt meestal aan de bron van je slaapprobleem. Maar ook psychologische problemen of pijn kunnen de oorzaak zijn. Zo kunnen depressie, stress, piekeren en angststoornissen voor problemen zorgen. Maar zelfs jeuk kan een bron zijn.

Welke slaapstoornissen zijn er? 

Er zijn meerdere slaapstoornissen, stuk voor stuk met hun eigen kenmerken. Te veel slapen, te weinig of bepaalde acties tijdens je slaap: het kunnen allemaal stoornissen zijn. Er zijn 2 grote algemene categorieën:

  • De hoeveelheid slaap die je krijgt. Deze stoornissen hebben impact op je slaapduur en ritme. Hieronder vallen slapeloosheid, overmatig slapen, problemen met je circadiaans ritme, plotseling in slaap vallen, …
  • De kwaliteit van je slaap. Dit zijn stoornissen die impact hebben op de slaapfases en jouw slaapfuncties verstoren. Hieronder vallen ademhalingsstoornissen, slaapgerelateerde bewegingsstoornissen en ongewenst gedrag of klachten tijdens je slaap.

Bij een individu kunnen meerdere slaapstoornissen tegelijkertijd voorkomen. Er kunnen verschillende onderliggende factoren aan de basis liggen. Krijg je deze opgelost, dan slaap je vaak terug een stuk beter.

Ben je niet zeker of je aan een slaapstoornis lijdt? Consulteer een arts. Vaak kan die hulp bieden of je krijgt een doorverwijzing naar een slaapkliniek waar ze je slaap onderzoeken.

Schep een ritueel 

Een slaapstoornis ga je er niet mee oplossen, maar een relaxmomentje met een Nightcap kan wel je slaap positief beïnvloeden. De 4 natuurlijke ingrediënten hebben een bewezen positieve impact op je slaap en door het drinken van de thee creëer je even een momentje voor jezelf. Ideaal om even los te koppelen en de stress te laten zakken.

 

 

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.