Wat de dag na een slapeloze nacht?

Een slechte nacht achter de rug en voel je je moe? In deze blog geven we je als Slaapexpert mee hoe je de dag na een slapeloze nacht doorkomt en er het beste van maakt.

Ga door met je planning 

Je eerste reflex na een dramatische nacht is vaak je afspraken annuleren en het rustig aan doen. Hangen in de bank is vaak de enige activiteit. Niet onlogisch, maar compenseren helpt eigenlijk niet. Nu, sommige dingen kun je wel verschuiven, maar zorg dat je buiten komt en annuleer geen afspraken. Vaak blijkt achteraf dat de dag wel meeviel en je niet voortdurend vermoeid was. Vermoeidheid komt vaak in golven.

Wat kun je doen tegen vermoeidheid? 

Daglicht helpt om de dag door te komen. Naar buiten trekken loont. Ook lichttherapie kan een oplossing bieden. Licht maakt ons frisser en zorgt ervoor dat we ons minder vermoeid voelen.

Vermoeidheid zit voor een stuk ook in je hoofd. Pep jezelf op en geef je niet zomaar over aan de vermoeidheid. Ben je actief, dan bouw je nieuwe vermoeidheid op, waardoor je beter gaat slapen de volgende nacht. Zo kom je uit de vicieuze cirkel en stapelen de slechte nachten zich niet op. Door positief te denken kan je veel meer aan.

Helpt lichttherapie? 

Lichttherapie kan zeker helpen om de vermoeidheid te bestrijden. Met lichttherapie kan slaperigheid aangepakt worden en je kunt je er een stuk levendiger door voelen. Je komt scherper de dag door en je kunt je beter focussen. Het is een bewezen manier om je biologische klok te beïnvloeden. Lichttherapie vermindert de melatonine in je bloed, waardoor je vermoeidheid afneemt. Het is wel belangrijk dat je met het juiste licht aan de slag gaat. Fel, (wit)blauw licht met een sterkte van 9.000 à 10.000 lux is perfect geschikt. Een lichtbril is in de handel verkrijgbaar en biedt deze lichtsterkte aan.

Kies voor een relaxmomentje

De avond na een slechte nacht? Kies voor een relaxmomentje voor jezelf. Door te kiezen voor een Nightcap creëer je een moment voor jezelf en krijg je 4 natuurlijke ingrediënten binnen die heilzaam zijn voor je slaap. Door even los te koppelen word je een stuk rustiger en vat je beter de slaap. Laat de smartphone even achterwege. Combineren met het lezen van een boek is dan weer wel goed.

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.