Sta jij ‘s nachts op om te eten?

Een hongertje tijdens de nacht? Er zijn heel wat mensen die ‘s nachts uit bed komen en naar de koelkast gaan. An sich is dat geen drama, maar het kan wel ten koste gaan van een goed slaappatroon. Nachtelijke eetbuien kunnen je slaap verstoren. Waarom heb je ‘s nachts honger en valt dit op te lossen? We bekijken het voor jou.

Niet zo onschuldig als het lijkt

Nachtelijk eten kan op een aandoening wijzen. Zo is er de nachtelijke eetbuistoornis of ‘Night Eating Syndrome’. Verder zijn er ook nog ‘Sleep Relating Eating disorders’ of slaapgerelateerde eetstoornissen. In beide gevallen word je ‘s nachts wakker met honger. Vaak wordt er calorierijke voeding gegeten waarna je weer kunt slapen. Het spreekt voor zich dat dit niet echt gezond is.

Heb je een nachtelijke eetbuistoornis, dan ben je klaarwakker en je helemaal bewust van wat je doet. Dit is niet het geval bij een slaapgerelateerde eetstoornis. Dan eet en slaapwandel je tegelijkertijd. Beide kwalen hebben een grote impact op je welzijn. ‘s Ochtends eet je minder, je gewicht neemt toe, je staat moe op en vaak voel je je schuldig. Bovendien brengt een slaapgerelateerde eetstoornis ook risico’s met zich mee.

Meerdere oorzaken mogelijk

Een dieet, stress of een verstoord bioritme kunnen aan de basis liggen. Maar ook je slaapkwaliteit kan de oorzaak zijn. Vaak vormt een slaapstoornis de trigger.

Wat kun je doen?

De cirkel doorbreken en voor een gezond en regelmatig slaapritme zorgen is nodig. Probeer met de volgende zaken rekening te houden:

  • Vermijd stress overdag en hanteer een slaapritueel voor het slapen gaan. Dit kan een warm bad zijn, lezen of een een relaxmomentje voor jezelf met een Nightcap.
  • Probeer je eetpatroon overdag weer goed te krijgen en eet op vaste tijdstippen. Doe hetzelfde met je slaappatroon. Sta op een regelmatig tijdstip op en ga ook altijd rond hetzelfde uur slapen.
  • Een goede slaapomgeving zorgt voor een betere slaap. Ga voor een kwalitatief kussen, een goed bed en zorg ervoor dat de slaapkamer niet te warm is.

Helpt het je niet om sneller in slaap te vallen of nachtelijke eetbuien te voorkomen? Raadpleeg een arts. Als slaapexpert merken we dat veel te veel mensen te lang met slaapproblemen kampen en te weinig hulp zoeken.

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.