Samen slapen: niet evident

Samen slapen klinkt eenvoudiger dan het is. Naast elkaar slapen is altijd even wennen en soms gaat het ten koste van je slaapkwaliteit. In deze blog vertellen we je als slaapexpert hoe je samen slapen aanpakt.

Waarom is samen slapen soms moeilijk?

Als kind geeft samen slapen een veilig gevoel, maar dit verandert naarmate je ouder wordt. Samen slapen voelt dan soms onwennig aan en er zijn heel wat mensen die plots een stuk moeilijker in slaap vallen en vaker wakker worden. Logisch, want je moet aan elkaars slaappatroon wennen. Ben je al een tijdje gewend om alleen te slapen, dan is het aanpassen wanneer je je bed deelt. Zo moet je bijvoorbeeld een kant kiezen en beschik je over minder bewegingsruimte. Een gebrek aan ruimte kan echt wel een belangrijke hinderpaal zijn om goed te slapen, een groter bed dringt zich dan op.

Meer piekeren door samen slapen

Een nieuwe bedpartner kan ook stress met zich meebrengen. Je wil indruk maken en past misschien je gewoontes aan. Wie weet gieren de zenuwen wel door je keel. Voor je het weet ben je aan het piekeren waar je slaap onder te lijden heeft. Soms stop je heel wat dingen in je hoofd die niet gebeuren, maar waardoor je wel wakker ligt.

Zorg voor rust in je hoofd

Wil je het piekeren uitschakelen? Het opschrijven van je gedachten kan helpen en ook meditatie kan een oplossing bieden. Verder kun je ook denken aan een vast slaapritueel waar de Nightcap een plaatsje in kan krijgen. Op die manier sluit je de dag op een rustige manier af.

Apart slapen als remedie

Een bedpartner die snurkt, verschrikkelijk ligt woelen of vaak uit bed moet om te plassen? Je nachtrust is heilig en apart slapen is als koppel al lang geen schande meer. Wil je toch samen blijven slapen, probeer dan wat ademhalingsoefeningen, slaap met oordoppen of probeer eens etherische oliën. In principe went samen slapen en ga je na een tijdje vanzelf terug beter slapen.

De meerwaarde van samen slapen

Samen slapen een hel? Er zijn echt wel wat positieve punten aan verbonden. Je krijgt een veilig gevoel, waardoor je stresshormoon daalt. Bovendien maak je oxytocine aan, ook wel het liefdeshormoon genoemd. Ook dit doet de stress afnemen.

Je merkt het, samen slapen hoeft helemaal geen hel te zijn. Zoek naar de best mogelijke manier voor jullie beiden en slaap als een roos.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.