Slaapwandelen, wat is dat eigenlijk?

Midden in de nacht een wandelingetje maken, je aankleden of een eitje beginnen bakken? Wie weet ben je wel aan het slaapwandelen. Er zijn heel wat slaapwandelaars, maar wat betekent slaapwandelen eigenlijk? Als slaapexpert vertellen we er graag wat meer over.

Slaapwandelen als slaapstoornis

Hoewel slaapwandelen meestal onschadelijk is, behoort het wel tot de slaapstoornissen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er last van hebben. Slaapwandelen komt voor tijdens de periode van de diepe slaap. Terwijl de hersenen al afgeschakeld zijn en slapen, is je lichaam nog actief. De ene slaapwandelaar gaat rechtop zitten in bed, terwijl een andere slaapwandelaar uit bed stapt en gaat ronddolen. Vaak gaat dit gepaard met een starende blik. In het merendeel van de gevallen kunnen slaapwandelaars niet aangesproken worden.

Wie gaat er aan het slaapwandelen?

De oorzaak van slaapwandelen zorgt voor discussie onder specialisten. Het heeft er in elk geval de schijn van dat er iets misloopt tijdens de overgang van de lichte naar de diepe slaap. Vaak zit slaapwandelen in de genen, al zijn er blijkbaar wel enkele factoren die de kans op slaapwandelen kunnen vergroten:

  • Een slaaptekort
  • Extreme vermoeidheid
  • Stress
  • Koorts
  • Overmatig alcohol- en/of drugsgebruik

Wat doe je met een slaapwandelaar?

Is je partner of kind aan het slaapwandelen, dan is het niet echt verstandig deze wakker te maken. Begeleid bij voorkeur de slaapwandelaar op een zachte manier opnieuw naar bed. Komt het slaapwandelen veelvuldig voor, dan kan het helpen om de slaapwandelaar voordat de slaapwandeling normalerwijze begint, even wakker te maken. Zo verstoor je de slaapcyclus.

Kan slaapwandelen voorkomen worden?

Neen, niet echt. Slaapwandelen is an sich onschadelijk, al kan een ongeval altijd voorkomen. Je zou de slaapkamerdeur hermetisch kunnen afsluiten, maar een goede slaaphygiëne kan al wonderen doen. Door op tijd in bed te kruipen en voldoende te slapen, voorkom je in heel wat gevallen slaapwandelen

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.