Praat jij in je slaap?

Praat je in je slaap, dan heb je een slaapstoornis. Vaak gaat het onsamenhangende zinnen, maar net zo goed voer je een heel gesprek. Mensen die praten in hun slapen weten dit vaak zelf niet, maar voor de partner kan het vervelend zijn. Praten in de slaap is niet schadelijk, maar het kan wel voor hinder zorgen. Bovendien kan het gênant zijn in gezelschap. Wij vertellen je er als slaapexpert graag meer over.

Last van een parasomnie

Een parasomnie is een vorm van een slaapstoornis. Praten in je slaap valt hieronder. Je slaap wordt niet onderbroken, maar het gaat om een ongewone gedraging of bewegingen tijdens de slaap. Ook dit type slaapstoornissen kan een negatieve impact hebben op de kwaliteit van je slaap en voor vermoeidheid zorgen.

Het is onschadelijk

Praten in de slaap komt bij heel wat mensen voor en is onschadelijk. Hoe lichter de slaap, hoe meer samenhangend het gebabbel. In elke slaapfase kan praten voorkomen. Je doet het onbewust, maar het kan wel lijken of je in volle bewustzijn aan het praten bent. Er kunnen zelfs emoties aan te pas komen, waardoor het nog echter lijkt.

Het praten is vaak eerder kort en de volgende ochtend weet je er niets meer van. Praten in de slaap heeft niet te maken met dromen. Meer nog, het belemmert het dromen vaak.

De oorzaken van praten in de slaap

Het kan iedereen overkomen, maar mannen en kinderen hebben er statistisch gezien meer last van. Vaak vormen stress, depressie, slaaptekort, koorts of alcohol de trigger. Soms is praten in de slaap een bijverschijnsel van een andere slaapstoornis. Krijg je te horen dat je praat als je slaapt, dan kun je beter even de dokter consulteren. Die kan je eventueel ook doorverwijzen naar specialisten voor een slaaponderzoek.

Hoe deze slaapstoornis aanpakken?

In het merendeel van de gevallen is een behandeling niet nodig. Slaap je voldoende, houd je een vast ritme aan, minder je met alcohol en ga je ontspannen slapen door bijvoorbeeld mediteren of een Nightcap, dan verdwijnt het probleem vaak vanzelf. Is dit toch niet het geval, raadpleeg dan een dokter. Panikeren is niet nodig, je ondervindt er geen schade van.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.