Hebben vrouwen meer slaap nodig dan mannen?

Je hoort soms zeggen dat vrouwen meer slaap nodig hebben dan mannen, maar klopt dit? Wel, er valt wel wat voor te zeggen. We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

De gemiddelde persoon heeft zo’n 7 uur slaap nodig om zich weer fris te voelen. Onderzoek toont echter aan dat vrouwen net wat meer slaap nodig hebben dan mannen. Het zou gaan om zo’n 11 minuten per nacht. Niet abnormaal want vrouwen lijden ook eerder aan slapeloosheid, angsten en depressie. Stuk voor stuk factoren die een impact kunnen hebben op de slaap.

De redenen waarom vrouwen meer slaap nodig hebben

Er zijn heel wat redenen waarom vrouwen gemiddeld net wat meer slaap nodig hebben:

  • Vrouwen hebben 40% meer kans op slapeloosheid, angsten en depressie
  • Vrouwen hebben meer last van opspelende hormonen
  • Menstruatie, zwangerschap en de menopauze hebben een impact

Vrouwen slapen gemiddeld sneller in

Hoewel de tijden veranderen, staan vrouwen over het algemeen vaker op voor de kinderen en het huishouden te runnen. Dit heeft een impact op de slaap. Uit studies blijkt dat vrouwen net wat meer dutten overdag. Dit wordt bij de slaap geteld, maar kan wel een negatieve impact hebben op de nachtelijke slaap. Verder blijkt ook uit onderzoeken dat vrouwen gemiddeld sneller in slaap vallen en meer tijd doorbrengen in de diepe slaap. Dit wijzigt wel in de menopauze.

Heb jij meer slaap nodig?

Hoewel we nog nooit zoveel luxe hebben gekend, komen heel wat mensen amper aan de 7 uur slaap per nacht. Het drukke bestaan en de vele verplichtingen hebben daar een impact op. Af en toe een moment voor jezelf creëren is dan ook geen overbodige luxe. De Nightcap kan helpen om even wat rust te nemen en de dag te laten bezinken.

Hoe je weet of je genoeg slaap hebt gehad? Als je je fris voelt na het opstaan en klaar om de dag aan te vallen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.