Geniet van het kerstfeestje, maar kijk uit met alcohol

Een fijn kerstfeest op de agenda staan? Top! Daar hoort waarschijnlijk een glaasje alcohol bij? Ook niet mis mee, maar overdrijf niet. Alcohol mag dan wel helpen om in slaap te vallen, maar wees maar zeker dat je inboet aan slaapkwaliteit. Wat gebeurt er in je lichaam als je alcohol consumeert net voor je naar bed gaat? We geven je het als slaapexpert graag mee.

Het effect van alcohol op mijn lichaam

Drink je alcohol, dan komt deze al snel in je bloedbaan terecht om zich naar je hersenen te verplaatsen. Daar heeft het goedje een impact op de neurotransmitters Bovendien vertraagt alcohol de communicatie tussen je zenuwcellen.

Sommige gebieden in je hersenen zijn uiterst gevoelig voor alcohol, waardoor je je ontspannen voelt, je spraak wordt beïnvloed en zelfs wat duizelig kan worden. Bovendien heeft alcohol een impact op je hart en bloeddruk.

Is een slaapmutsje dan een ramp?

Een stevig glas voor het naar bed gaan zorgt eerst voor een relaxerend gevoel, waardoor je makkelijker in slaap valt. Maar vergis je niet, ‘s nachts verstoort alcohol je slaap, waardoor je minder vast slaapt. Terwijl je lichaam de alcohol verwerkt, herstelt je brein, waardoor je meerdere keren per nacht wakker kunt worden. Bovendien kan alcohol voor zeer levendige en stresserende dromen zorgen. Alcohol heeft vooral een impact op je REM-slaap. De kans is groot dat je een beetje dizzy en groggy op staat. In het algemeen slaap je minder door de alcohol, waardoor je minder herstelt.

Het kerstfeestje skippen?

Moet je het kerstfeestje dan maar links laten liggen? Nee hoor, we geven je graag wat tips mee:

  • Doe om en om. Wissel steeds een glas alcohol met een glas water af.
  • Schakel op het einde van de avond over op water. Zo kan je lichaam al beginnen met het verwerken van de alcohol.
  • Eet terwijl je drinkt.
  • Laat het kopje koffie na het eten achterwege.
  • Drink voor het slapengaan een glas water.

Een ontspannen momentje voor je naar bed gaat

Een bedritueel kan je helpen om beter te slapen. Kom je thuis, verwen jezelf dan even met een Nightcap. Ideaal om de avond even te laten bezinken en een momentje voor jezelf te nemen. Enjoy!

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.