Helpt white noise om beter te slapen?

De term white noise opgevangen? Geweldig, maar wat is het eigenlijk? Heel wat mensen gebruiken white noise om in slaap te geraken, maar werkt het ook? Als slaapexpert duiken we dieper in de materie en vertellen we je er graag meer over.

Wat is white noise?

Van het monotone geluid van een airconditioning tot klaterend water: white noise is overal. Het gaat immers om een constant, monotoon geluid. Hoewel we erdoor omringd zijn, zijn er nu tientallen apps die dit geluid verspreiden om vlotter in slaap te geraken. Trouwens, niet enkel om vlotter te slapen worden deze apps gebruikt, bijvoorbeeld ook om de concentratie te verhogen.

Werkt het?

Er zijn al heel wat onderzoeken gebeurd naar de werking van witte ruis op onze slaap. Wetenschappelijk zijn er niet ontzettend veel bewijzen dat white noise ook effectief werkt. Meer nog, volgens enkele bronnen zou white noise zelfs een negatieve impact op de slaap hebben. Enige voorzichtigheid bij het gebruik is dus geboden.

Waarom sommige mensen dan toch in de werking geloven? Wel, dat ligt aan de focus. Door te focussen op het monotone geluid word je afgeleid, waardoor je minder gaat piekeren en denken. Op dat vlak kan het dus wel helpen, al blijft de werking subjectief. Bij de ene mens werkt het uitstekend, terwijl een ander er helemaal geen positief effect van zal ervaren. Vergelijk het dus gerust met heel wat andere trucjes die mensen gebruiken om de slaap te vatten.

Als je met white noise aan de slag gaat is het belangrijk om te weten dat gewenning nodig is. Weet dat deze fase pas optreedt na een 6-tal weken. Pas dan kun je weten of white noise ook effectief enige impact heeft. Koester geen al te hoge verwachtingen, want dan zou je wel eens ontgoocheld kunnen zijn.

Download een app

Wil je white noise proberen dan kun je heel wat apps downloaden. Als alternatief kun je ook relaxatie-oefeningen overwegen. An sich hebben deze hetzelfde effect.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.