Wat met je ademhaling tijdens de slaap?

Een gezonde ademhaling is belangrijk voor een goede slaap. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil en net daarom gaan we er als slaapexpert wat dieper op in.

Hoe ademen we gedurende de slaap?

Tijdens het slapen ademen we een stuk trager. Ons ademhalingstempo daalt en wordt constanter tijdens onze slaap. Dit komt doordat ons metabolisme vertraagt, wat resulteert in een tragere ademhaling. Trouwens, niet enkel je ademhaling schakelt een tandje leger, ook je hartslag en bloeddruk dalen.

Welke ademhalingsfrequentie is ideaal?

Dit is niet voor iedereen gelijk en kan variëren. Je leeftijd en je gezondheid spelen hierbij een belangrijke rol. Een ademhalingsfrequentie tussen de 12 en 20 ademhalingen per minuut wordt als gezond beschouwd. Voor kinderen kan de frequentie een stuk hoger liggen.

Hoe meet je je ademhaling tijdens je slaap?

Wil je je frequentie kennen, dan zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Tellen
  Je kunt iemand je ademhaling laten tellen. Vaak zal je partner hiervoor opdraaien.
 • Apparaten
  Met een smartphone of smartwatch is het ook al mogelijk je ademhalingsfrequentie in kaart te brengen.
 • Slimme technologie
  Er is ook nog slimmere technologie beschikbaar die je frequentie registreert.

Welke factoren beïnvloeden je ademhaling?

Je slaaphouding, eventuele allergieën en het gebruik van technologie kan je ademhaling beïnvloeden.

Met deze tips adem je alvast gezond tijdens het slapen:

 • Op je zij slapen verdient de voorkeur. Zo blijven de luchtwegen open en adem je het makkelijkst.
 • Zorg voor een goed geventileerde slaapkamer. Een luchtzuiveraar kan een verstandige investering zijn.
 • Kruipt ontspannen in bed. Yoga en meditatie kunnen hier zeker een handje bij helpen.
 • Beperk cafeïne, nicotine en alcohol.
 • Ga voor een consistent slaapritme.

Welke factoren hebben een negatieve impact op je ademhaling?

Er zijn een aantal aandoeningen die je ademhaling tijdens je slaap kunnen verstoren. Denk maar aan slaapapneu, hart- en vaatziekten en astma. Een arts kan je hier meer over vertellen en de juiste behandeling voorstellen.

Hoewel onze Nightcap dan wel geen impact mag hebben op je ademhaling, schep je wel een momentje voor jezelf om te ontspannen. Bovendien bevat onze thee een heel aantal ingrediënten die de slaap bevorderen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.