Wat is slaaprestrictie?

Beter doorslapen door minder te slapen? Het klinkt raar, maar het kan. Wij vertellen je er als slaapexpert meer over.

Slaaprestrictie is een methode waarbij je ‘wakker-lig-uren’ gaat voorkomen. De bedoeling is dat je ook enkel in bed kruipt om echt te slapen. Heel lang in bed liggen zorgt voor een verminderde slaapkwaliteit en je slaap wordt ook meer onderbroken. Bovendien koppelt je brein het wakker liggen aan gaan slapen, waardoor je nog meer gaat wakker liggen.

Sta op als de wekker gaat

Ben jij een langslaper of een fervente snoozer? Als je ‘s ochtends te lang in bed blijft liggen, ondermijnt dat je slaapkwaliteit. Anderzijds is ook te vroeg naar bed gaan niet zo geweldig. De kans is groot dat je je bioritme verstoort en steeds moeilijker gaat inslapen. Ook word je vaak veel te vroeg wakker en slaap je onderbroken. Slaaprestrictie kan hulp bieden.

Doe aan slaaprestrictie

Ga voor één blok slapen van om en bij de 6 uur en laat alle andere overbodige uren achterwege. Zo heb je een korte, maar krachtige blok slaap. Sta op als je wekker gaat en hou dit vol. Daar een aantal nachten je slaap samen te ballen in 6 uur ga je beter slapen.

Ga bijvoorbeeld slapen om 24:00 en sta op om 06:00. Zoek daglicht op, ontbijt en zorg dat je wat beweging krijgt. De volgende nacht kruip je weer om 24:00 onder de wol en dit houd je een week vol. Je slaap wordt vanzelf dieper en er zijn minder onderbrekingen. Plak er vervolgens een kwartiertje extra slaaptijd aan gedurende enkele dagen. Als je dit kwartier ook effectief slaapt, doe je er stelselmatig een kwartier bij. Als je opnieuw wakker gaat liggen, heb je je maximale slaaptijd bereikt.

Slaap efficiënter

Als je 90% van de tijd dat je in bed ligt ook effectief slaapt is dat perfect. Sowieso is het verstandig om niet langer dan 10 uur te slapen. Te lang slapen is net zo slecht voor de gezondheid als te kort slapen. Een stabiele slaap die past bij je bioritme is ideaal.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.