Meer spiergroei? Slaap!

Wist je dat slapen ervoor zorgt dat je sterker wordt? Kwalitatieve slaap heeft een enorme impact op je spiergroei. Wil je sterker worden, dan is een goede nachtrust essentieel.

Je kunt heel wat supplementen nemen, keihard trainen en shakes drinken, maar zonder een goede slaap zie je er veel minder resultaat van.

Laat je spiermassa toenemen

Doe je aan krachttraining, dan krijg je spierhypertrofie, een toename van spiermassa. Kleine scheurtjes in je spierweefsel en een verhoogde afbraak van spiereiwitten zorgen hiervoor. Je lichaam wil deze schade herstellen, waardoor cellen gaan versmelten en er nieuwe eiwitstrengen ontstaan. Het overgrote deel van dit proces vindt plaats tijdens je slaap.

Tijdens je slaap wordt glycogeen, de brandstof voor je spieren, aangevuld.

Slaap voldoende voor meer spieren

Sport je veel, maar slaap je weinig, dan beperk je de impact van je inspanningen. Een studie uit Brazilië heeft aangetoond dat mensen die minder slapen, minder spiermassa hebben. Mensen met een gebrek aan slaap kunnen sneller spiermassa afbreken, wat uiteraard nefast is als je een stukje breder en sterker wil worden. Slaapbeperking heeft dus een negatief effect op de processen die spiermassa in stand houden.

Hoeveel slaap heb je nodig?

Gemiddeld heb je ergens tussen de 7 en 9 uur slaap nodig. Zeker als je je spiermassa wil vergroten. Een goede nachtrust voor je training zorgt ervoor dat je meer uit je inspanningen haalt. Maak van slaap dus je prioriteit. Vooral de diepste fase van je slaap de N3, de diepste fase van je NREM-slaap, herstel je het meest. Je spieren en weefsels worden tijdens deze fase verjongd en krijgen een verhoogde toevoer van bloed. Dit levert meer zuurstof en voedingsstoffen op, wat bijdraagt aan het herstel en de groei.

Zorg voor voldoende slaap

De boodschap is eenvoudig: wil je meer spieren, dan is een goede nachtrust cruciaal. Eet gezond, train hard en zorg dat je voldoende tijd in bed doorbrengt. Je lichaam, spieren en algemene gezondheid zullen je dankbaar zijn.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.