Een nachtje doorhalen, welk effect heeft dat?

Of je nu zwaar bent gaan feesten of hebt gewerkt, een nachtje doordoen heeft heel wat invloed op je. Je bent minder scherp, sneller geïrriteerd en loopt niet over van de energie. Al slaapexpert geven we je mee wat de impact is en wat niet slapen met je doet.

Goed slapen is belangrijk

Tijdens je slaap kom je niet enkel tot rust, het is ook het moment dat je lichaam herstelt. Logisch dus dat een nachtje niet slapen heel wat gevolgen heeft. Een nachtje dat overleef je wel, maar als je gedurende langere periode niet slaapt is dit ronduit ongezond.

De gevolgen van een nacht niet slapen

1. Je gaat vetter en meer eten

Beperkt slapen zorgt ervoor dat je meer trek hebt in vet eten. Je verzadigingshormoon en hongerhormoon raken uit balans, waardoor je meer honger gaat hebben.

2. Je aandacht en concentratie verslappen

Een nachtje doordoen zorgt ervoor dat je minder geconcentreerd bent en net wat trager gaat reageren. Je soest weg tijdens het autorijden en bent makkelijker afgeleid. Onthouden gaat ook een stuk moeilijker waardoor je minder kennis capteert.

3 Je bent lichtgeraakt en kribbig

Prikkels komen eens zo hard binnen en je reageert een stuk emotioneler. Het deel in je hersenen dat je gevoelens filtert is het meest gevoelig voor slaaptekort. Overreageren komt dan vaak voor.

4. Je voelt je moe en kunt minder presteren

Zeker als je topprestaties moet leveren merk je het verschil. Fysiek kan je minder aan, dat merk je al snel in de sportschool. Je bent ook een stuk gevoeliger voor pijn en blessures.

Hoe blijf je wakker?

Moet je een nacht wakker blijven voor je werk en vecht je tegen de slaap, dan zijn er een aantal zaken die je kan doen. Cafeïne werkt en ook fel licht houdt je wakker. Vermijd suikerrijke etenswaren en snelle koolhydraten.

Slaap inhalen werkt niet

Een nacht overgeslagen, probeer dan de volgende nacht weer in je normale slaapritme te komen. Langer blijven slapen ontregelt je biologische klok, waardoor je op den duur helemaal niet meer kunt slapen. Een nachtje niet slapen is geen ramp, maar als het een gewoonte wordt, kan het je gezondheid wel schaden.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.