Wat is jouw Sleep Drive?

Jouw ‘Sleep Drive’? Wel, dat is simpelweg gesteld hoe slaperig je je voelt. Met een lage drive heb je dus moeite om in slaap te komen. Als slaapexpert duiken we wat dieper deze materie in.

Wat is ‘Sleep Drive’ eigenlijk?

Slaap werkt als honger. Je kunt enorme honger hebben en wanneer je eet gaat dit over. Een kleine snack stilt de honger even, maar niet echt lang. Hoe langer het geleden is dat je hebt geslapen, hoe meer slaap je hebt. Zo val je in principe makkelijker in slaap. Hoe langer je slaapt, hoe meer je ‘Sleep Drive’ beknot wordt.

Wat doet slecht slapen met je ‘Sleep Drive’?

Wanneer je ‘s nachts slecht slaapt, dan zul je sneller een dutje doen wanneer je kan. Je denkt dat even kort bijslapen beter is dan helemaal slaap, maar dit klopt niet. Zo kun je in een spiraal komen zodat je de volgende nacht weer moeilijk in slaap geraakt. Beter is om wat wilskracht op te brengen en geen dutje te doen, maar door te zetten tot ‘s avonds. Je slaap drive ligt ‘s avonds zo een stuk hoger, waardoor je makkelijker in slaap valt.

Een extra factor om rekening mee te houden

Een hoge slaapdrive kan in slaap vallen makkelijker te maken, maar het is niet altijd een garantie op een geweldige slaap. Er zijn nog zaken om rekening mee te houden:

  • Je interne klokJe circadiaans ritme helpt je om je overdag alert te voelen en ‘s nachts te slapen. Bovendien geeft het aan wanneer er melatonine, het slaaphormoon, geproduceerd moet worden. Soms kan de productie van dit hormoon afwijken van je slaapdrive. Denk bijvoorbeeld maar aan een jetlag. Je bent stikkapot, maar kunt toch niet slapen omdat er geen melatonine geproduceerd wordt. Het is dus belangrijk om beide systemen op elkaar afgestemd te houden.

Een regelmatig slaappatroon behouden valt aan te bevelen als je goed wil slapen. Zo wordt er melatonine op het juiste moment geproduceerd.

Geef de productie van melatonine een zetje

Een relaxmomentje voor jezelf creëren en wat extra melatonine opnemen? Dan moet je onze Nightcap eens proberen. Niet enkel bevatten onze caps melatonine, maar ook andere ingrediënten die een goede nachtrust bevorderen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.