Slecht slapen én hoogsensitief: dit kun je doen

Hoogsensitieve mensen schijnen sneller geconfronteerd te worden met slaapproblemen dan de gemiddelde mens. Hoogsensitieve mensen zijn niet gedoemd tot slaapproblemen. Mits een correcte aanpak, kun je ook als hoogsensitief persoon je probleem met slapen aanpakken. Wij vertellen je als slaapexpert hier graag wat meer over.

Zowat twintig procent van de bevolking valt als hoogsensitief te bestempelen. Het gaat om een aangeboren persoonlijkheidskenmerk waarbij je gevoeligheid voor emoties en externe prikkels ervaart. Ook de emoties van anderen komen harder binnen. Bij elke persoon kunnen de kenmerken verschillen, maar lastig en vaak ook vermoeiend is het wel. Verwar de term overigens niet met ‘hooggevoeligheid’. Dit is niet aangeboren, eerder een opeenstapeling van stress waar je lichaam gevoeliger op reageert.

Waarom slapen hoogsensitieve mensen slechter?

De boosdoener is serotonine. Hoogsensitieve mensen hebben een langer serotoninegehalte. Serotonine is een stof in het lichaam die je geluksgevoel en je gevoel van tevredenheid stimuleert. Bovendien word je er kalmer en rustiger van. Verder draagt het ook positief bij tot je motivatie en werkt het slaapbevorderend. Het gebrek aan serotonine zorgt niet alleen voor meer stress en overprikkeling, het lichaam raakt ook sneller uitgeput.

Prikkels niet tijdig verwerkt

De duizenden externe prikkels komen bij hoogsensitieve personen snoeihard binnen. Die krijgen ze niet tijdig verwerkt, waardoor ze sneller de rust opzoeken. Zo kunnen ze op hun eigen tempo alles verwerken. Vaak gaan ze net wat vroeger slapen, waardoor ze niet moe genoeg zijn. De gedachtenmolen draait nog volop, waardoor ze moeite hebben met in slaap te vallen.

Bouw tijdig de dag af

Een goede dagafbouw is nog belangrijker dan bij andere mensen. Een relaxmomentje met een Nightcap past perfect in deze routine. Even een momentje voor jezelf om de dag af te sluiten en de gedachten te parkeren. Ook lichttherapie kan een steentje bijdragen aan een betere slaap. Overdag valt een wandeling in daglicht aan te bevelen, waardoor je de serotonine-aanpak stimuleert.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.