Wetenschappelijk bewezen: energiedrankjes zorgen voor slechtere slaap

Dat energiedrankjes voor een energieboost zorgen, dat is al langer geweten, maar een Noorse studie heeft nu ook het effect aangetoond op de slaapkwaliteit.

Een studie bij meer dan 53.000 mensen naar de mogelijke negatieve gevolgen van energiedrankjes op de slaap wees uit dat je minder uren slaapt als je meer energiedrankjes drinkt. Bovendien heeft drinken van slechts één energiedrankje al een impact.

Het zijn vooral de hoge cafeïne- en taurinegehaltes die ervoor zorgen dat je ‘s nachts wakker ligt. Cafeïne onderdrukt de neurotransmitters die ervoor zorgen dat je moe wordt. Je voelt je energieker, alerter en geconcentreerd, maar die zaken heb je uiteraard niet nodig als je wil slapen.

Vergelijkbaar met effect van koffie

Tijdens het studeren worden heel wat energiedrankjes geconsumeerd om een nachtje door te doen. Maar dit gaat ten koste van de slaap en je brengt er je natuurlijke slaapritme mee in de war. Als je na 18 uur nog een energiedrankje drinkt, is het niet onlogisch dat je ‘s nachts moeilijk de slaap kunt vatten. Op dat vlak valt het te vergelijken met koffie.

Mannen meer hinder

Uit de studie kwam ook naar voren dat mannen meer hinder schijnen te ondervinden van de effecten van energiedrankjes op hun slaap. Hoewel mannen er vervolgens het onderzoek meer last van hebben, waren het toch de vrouwen die aangaven meer last van het gevoel van slapeloosheid te hebben.

Zelfs deelnemers die maar één tot drie energiedrankjes per maand dronken, bleken meer slaapproblemen te hebben dan mensen die nooit energiedrankjes consumeren. Wie dagelijks energiedrankjes nuttigt wordt moeilijker wakker, doet er langer over om in slaap te vallen en slaapt minder goed dan wie nooit deze drankjes drinkt.

Nightcap als alternatief

Wil je wel een drankje drinken dat bijdraagt aan je slaapkwaliteit? Dan vormt onze Nightcap een valabel alternatief. Deze lekkere thee zorgt voor een relaxmomentje en je wordt er heerlijk rustig van. Ideaal om de dag af te sluiten en een momentje voor jezelf te nemen. Laat die energiedrankjes maar achterwege.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.