De effecten van de volle maan op je slaap

Een keer per maand is het volle maan en dat heeft een impact op je lichaam. Slechte slaap kan te wijten zijn aan de volle maan. De effecten van de volle maan zijn twee dagen voor en twee dagen na de volle maan voelbaar. Wij geven je als slaapexpert nog wat meer informatie mee.

Impact op de slaap

Volle maan heeft een impact op je slaap. Heel wat mensen slapen een stuk onrustiger rond de periode van de volle maan. Onlangs is zelfs bewezen dat een volle maan effect kan hebben. In de nachten voor volle maan sliepen proefpersonen gemiddeld zo’n 45 minuten minder dan andere nachten. Bovendien gaan mensen dan een stuk later naar bed.

De reden dat je slechter slaapt

Het feit dat de volle maan voor extra licht zorgt, wordt als reden genoemd. De lucht is tijdens volle maan minder donker, waardoor je slechter zou slapen. Of dit de echte oorzaak is, is nog maar de vraag. Met gordijnen kun je dit extra licht immers makkelijk buiten sluiten, waardoor deze uitleg niet veel steek houdt.
Geloof je in wat spiritualiteit, dan is er nog een andere verklaring. Door de hoge maanenergie voelen we ons een stuk emotioneler en onrustiger. Bovendien wordt er bij volle maan blijkbaar minder melatonine – het natuurlijke slaaphormoon – aangemaakt. Hierdoor duurt het langer om in te slapen bij volle maan.
Hoogsensitieve mensen kunnen er meer last van hebben dan andere mensen. Je krijgt er meer energie van, waardoor je dus ook onrustiger slaapt.

Geef je slaap een boost

Omdat je volgens een onderzoek minder melatonine aanmaakt, kan een heerlijke Nightcap een mooie aanvulling bieden. In onze caps zit immers extra melatonine. Ook het bijbehorende relaxmomentje kan al een stukje van de onrust rond volle maan wegnemen. Probeer het zeker eens uit!

 

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.