De beste manier om een dutje te doen

Af en toe een powernap kan deugd doen. Vaak maakt een dutje je duffer, maar dat hoeft niet zo te zijn. We geven je als slaapexpert enkele tips om jouw dutje goed aan te pakken.

Een dutje kan deugd doen en je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen. Een middagdutje kan je productiviteit, creativiteit en stemming verbeteren.

Zet je wekker bij het dutten

Wil je optimaal genieten van je dutje, dan is de lengte belangrijk. Een dutje tussen de 15 en 30 minuten is perfect om er weer bovenop te komen. Wil je toch een langer dutje, ga dan voor eentje van 90 minuten. Deze duurtijd dekt een hele cyclus, waardoor je duizeligheid en een suf gevoel voorkomt. Je pikt zowel een lichte als diepe slaap mee, waardoor je een stuk frisser wakker wordt. Je wekker zetten is onlosmakelijk verbonden met een kwalitatieve powernap. Snoozen valt daarbij af te raden.

Doe wat na je powernap

Na een dutje is het de kunst om meteen actief te worden. Zorg dat je na je dutje wat op je planning hebt staan. Op een vast tijdstip een dutje doen kan helpen om sneller in te slapen. Je lichaam leert zo wanneer het tijd is om het wat rustiger aan te doen. De meeste mensen dutten tussen 14 uur en 16 uur ‘s middags.

Of je in je bed of op de bank een dutje doet, maakt an sich niets uit. Sommige mensen verkiezen de bank omdat er geen rechtstreekse link met slapen is. Voor een kwalitatief dutje moet je wel goed en comfortabel liggen. Hoe meer ontspannen je bent, hoe beter de kwaliteit van je dutje.

Ontspan zoveel mogelijk

Lukt het niet om in te dutten, dan kan een paar minuten ontspannen blijven liggen, ook al wonderen doen. Even alle prikkels laten verdwijnen kan voldoende zijn om nieuwe energie te tanken.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.