Slaap je beter met een slaapspray?

Slaapsprays zitten de voorbije jaren in de lift. Een paar keer verstuiven op je kussen en je slaapt als een roosje. Zo simpel is het uiteraard niet, maar helpt een slaapspray om beter en dieper te slapen? Wij duiken graag wat dieper in de materie.

Wat is een slaapspray?

Vandaag de dag zijn er heel wat slaapsprays op de markt. Een paar keer spuiten op je hoofdkussen en/of pyjama en ze garanderen je dat je veel beter slaapt. An sich bestaat een slaapspray al eeuwen en wordt het gebruikt om ontspanning te bevorderen, angst te verminderen en pijntjes te verdoven.

Essentiële oliën vormen de basis van de meeste slaapsprays. Vaak zijn deze afkomstig van planten. In principe kun je dus op beide oren slapen: schadelijk zijn de sprays alvast niet. Soms is het zelfs mogelijk om zelf een spray samen te stellen met een mix aan ingrediënten. Elk natuurlijk ingrediënt heeft zijn eigen werking. Zo zal lavendelolie zorgen voor ontspanning, terwijl sali de geest ontspant en neroli als natuurlijke rustgever fungeert. Door deze concentraten en oliën op je kussen te sprayen, rekent de fabrikant er op dat je rustiger in slaap valt en beter slaapt.

Werkt het?

Slaapexperten zijn het er niet helemaal over eens en veel bewijs is er nog niet voor, maar geur is een sterk zintuig. De receptoren in je neus zijn rechtstreeks verbonden met de hypothalamus in de hersenen. Die reguleert je hartslag, bloeddruk en de hormonen die je emoties beïnvloeden. Bovendien reguleert de hypothalamus ook de slaap- en waakcyclus. Geur kan dus wel degelijk een effect hebben op je lichaam.

Volgens wetenschappers kan zeker ook lavendelolie een positief effect hebben op de slaap. Mensen met lichte slaapproblemen kunnen er vlotter door in slaap vallen. Een slaapspray heeft dus geen impact op de slaap, maar wel op het in slaap vallen. Trouwens ook de geur van roos, geranium, jasmijn en basilicum kunnen dit effect hebben. Het zijn stuk voor stuk aroma’s die je ontspannen.

Geen wondermiddel

Hoewel slaapsprays dus zeker enig effect kunnen hebben, gaat het niet om een wondermiddel. Schadelijk is het gebruik zeker niet. Hoe puurder de olie, hoe beter. Er wonderen van verwachten is echter een utopie. Als je echt last hebt van slapeloosheid, gaat een slaapspray geen verschil maken.

Nightcap als extra en/of alternatief

De Nightcap is de perfecte aanvulling en/of het alternatief voor slaapsprays. De thee ruikt heerlijk en bevat natuurlijke ingrediënten die de slaap bevorderen. Ideaal om een eigen relaxmomentje te creëren. Uiteraard kun je daarna nog steeds een slaapspray gebruiken.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.