Slaapverlamming: wat is het en hoe raak je er van verlost?

Sommige mensen hebben last van slaapverlamming of slaapparalyse. Je hebt dan het gevoel dat je wakker bent, maar bewegen lukt niet. Dit gevoel kan behoorlijk beangstigend zijn. Als slaapexpert vertellen we je graag wat meer over slaapverlamming en mogelijke oplossingen.

Wat is slaapverlamming?

Bij slaapverlamming heb je moeite om soepel door de verschillende slaapfases te gaan. Slaapverlamming komt voor, tijdens of net na de REM-slaap, de lichtste fase in je slaap. Omdat dit niet soepel loopt lijkt het of je wakker bent, maar dat je je lichaam niet kunt bewegen. Vaak gaat slaapverlamming gepaard met het horen, zien en voelen van nare dingen. Een angstig gevoel overvalt je.

De oorzaak van slaapverlamming?

Het is normaal dat je lichaam verlamt tijdens de REM-slaap. Op die manier kun je wel dromen, maar beweegt je lichaam niet. Bij slaapverlamming is je lichaam al tot rust gekomen, maar je hoofd niet. Je denkt nog, maar bewegen lukt niet. In principe kan het iedereen overeenkomen, maar er zijn wel een paar triggers.

Mensen die weinig slapen, volgens een wisselend ritme of die op hun rug slapen, maken een grotere kans op slaapparalyse. Ook mensen die gebukt gaan onder stress of last hebben van paniekaanvallen lopen een groter risico.

In heel wat gevallen gaat slaapverlamming gepaard met een drukkend gevoel op de borst en ademhalingsproblemen. Ook hallucineren komt voor. Je hoort, voelt en ziet dingen die er eigenlijk niet zijn. Deze kunnen behoorlijk beangstigend zijn. Omdat je deels wakker bent zie je die zaken in je eigen omgeving, wat ze levensecht maakt.

Welke oplossingen zijn er?

Slaapverlamming duurt meestal niet lang en stopt vaak vanzelf. Toch lijkt het gevoelsmatig een stuk langer. Proberen te bewegen is de beste remedie, op die manier kun je je lichaam wakker schudden. Als je een partner hebt kan die je ook proberen wakker te maken tijdens een aanval. Mensen die last hebben van slaapverlamming durven soms niet meer te slapen, wat voor slaapproblemen en een tekort aan slaap kan zorgen. Ga dan zeker langs je huisarts. Die kan meedenken over een oplossing.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.