De 4-7-8 ademhalingsoefening laat je beter slapen

Niet kunnen slapen is niet goed, maar er zijn heel wat ademhalingstechnieken die je daarbij kunnen helpen. Met de 4-7-8-techniek kom je al een heel eind. Wij geven je als slaapexpert graag even mee hoe je deze techniek kunt inzetten om sneller in slaap te vallen.

Wat is de 4-7-8 ademhaling?

Deze techniek zorgt ervoor dat je je kunt ontspannen. Het is een parasympathische oefening waarbij je je zenuwstelsel omzet van stress naar rust. Je hoeft om te slapen immers niet meer alert te zijn. Heb je veel stress of net gesport, dan blijft je zenuwstelsel langer hangen in de actiestand en dat is nefast voor je slaap. Met de de 4-7-8-techniek breng je sneller je zenuwstelsel tot rust.

Door je zenuwstelsel in rust te brengen gaan je bloeddruk en hartslag omlaag, je voedsel wordt verteerd, je spieren herstellen en je lichaam kan ook genezen.

Zeker in te zetten na een stressvolle dag

Een dag boordevol stress? Dan helpt het om ademhalingsoefeningen te doen. Met de 4-7-8-techniek val je sneller in slaap, slaap dieper en langer. Met deze techniek boots je de ademhaling na die je hebt als je slaapt. Je ademt kalmer en net wat langer als je slaapt. Het verlengen van je ademhaling geeft een ontspannen effect. Eigenlijk fake je een slaapmodus en dat geeft het signaal dat het oké is om ook effectief in slaap te vallen.

Wil je ‘s nachts beter slapen, dan loont het de moeite om overdag al enkele micropauzes in te lassen. Zo ben je ‘s avonds net wat minder opgefokt. Door overdag al wat ademhalingsoefeningen te doen, daalt je stressniveau.

Hoe gaat de ademhaling in zijn werk?

De 4-7-8-techniek is makkelijk:

Adem 4 seconden in door je neus
Houd je adem 7 seconden vast
Adem 8 seconden uit

Gebruik de buikademhaling voor een beter resultaat. Doe deze al liggend waardoor je midden helemaal kan ontspannen. Hoe meer je deze oefening doet, hoe beter je er in wordt.

Het spreekt voor zich dat deze ademhalingstechniek zich perfect laat combineren met een Nightcap vooraf. Samen vormen ze de perfecte combo voor een goede nachtrust.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.