Kun je slaap inhalen?

Een periode wat weinig geslapen en vraag je je af of je slaap kunt inhalen? Wel, het antwoord is niet zo simpel. Er zijn wel wat factoren die een rol spelen. Als slaapspecialist zetten we er graag enkele op een rijtje.

Eerst en vooral, slaap is essentieel voor je. Voldoende slaap heelt je lichaam en helpt ook je geest te herstellen. Een goede slaaphygiëne is dan ook belangrijk. Wie niet voldoende slaapt, ondervindt daar onmiddellijk een negatieve impact van. Je kunt je minder goed concentreren en het brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee.

Twee belangrijke principes bij slaap: slaapschuld en slaapdruk

Spreken we over slaapdruk, dan hebben we het over de interne drang om te slapen. Hoe langer we wakker zijn, hoe hoger de druk. Slaapdruk is volstrekt normaal en bereidt je lichaam voor op een kwalitatieve nachtrust.

Slaapschuld is de hoeveelheid slaap die je mist ten opzichte van de slaap die je nodig hebt om optimaal te functioneren. Dit varieert meestal ergens tussen de 7 en 9 uur per nacht.

Het verband? De slaapdruk kan oplopen naarmate de slaapschuld zich opbouwt. Het kan zijn dat je lichaam aangezet wordt tot een diepere en langere slaap om de schuld te compenseren.

Bijslapen kan in bepaalde mate

Een acuut, dus tijdelijk, tekort aan slaap kunnen we inhalen door twee dagen wat langer te slapen. Daarmee zijn de kwalijke gevolgen niet weggewerkt, maar je kunt er weer even tegen. Eén uur slaaptekort vergt al snel vier goede en complete nachten. Bijslapen biedt dus wel een oplossing, maar niet meteen volledig herstel. Belangrijk daarbij om te weten is dat een dutje overdag eerder nefast werkt, want dit haalt dan weer de slaapdruk ‘s nachts weg. Als je dut, doe het dan in de voormiddag. Doorbijten tot ‘s avonds is de boodschap.

Slaapschuld kun je niet inhalen

Heb je een slaapschuld opgebouwd, dan kun je die niet zomaar inlossen. Met een paar lange slaapsessies kun je je schuld niet wegslapen. Een weekendje wat langer uitslapen zorgt dus amper voor voordeel. Het zorgt vaak zelfs voor gewichtstoename en je energiepeil kan er onder lijden.

Langer slapen mag dan niet de oplossing zijn, efficiënter slapen kan wel wat in beweging brengen. Nachten met diepe slaap kunnen heel wat oplossen en zorgen voor een stevige recuperatie. Een normaal slaappatroon moet dus zeker wat in beweging kunnen brengen.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.