Wat je eet heeft impact op je slaap?

Problemen met slapen? Daar kunnen heel wat redenen voor zijn. Weet dat zelf het eten dat je binnen speelt, impact heeft op je slaap. Iets om rekening mee te houden en wat je in je voordeel kunt gebruiken.

Een vast slaappatroon is essentieel als je goed wil slapen, maar dan nog zijn er factoren die invloed hebben op je slaap. Eten bijvoorbeeld. De overgrote meerderheid houdt helemaal geen rekening met wat ze eten, terwijl dit wel invloed heeft op de nachtrust. Hier zou dus weleens een oplossing voor je slaapprobleem kunnen liggen.

Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Algemeen wordt aangenomen dat dit ergens tussen de zeven en negen uur ligt. Je genetische aanleg kan ervoor zorgen dat je met net wat minder slaap kunt. De meeste mensen slapen echter te weinig, dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Uitkijken met vette snacks

Heel wat Belgen en Nederlanders snacken nog voor ze in bed kruipen en/of drinken nog een kopje koffie na het avondeten. Dat doen mannen nog meer dan vrouwen. Als slaapexpert raden we je aan om 2 à 3 uur voor je naar bed gaat, geen snack met veel suiker of vet te eten. Dit zorgt voor een energiepiek die je kunt missen als je goed wil slapen. Ook gaat er veel bloed naar je maag-darmstelsel om deze snacks te verteren, waardoor je niet goed tot rust kunt komen. Bij vet eten neemt de verwerking nog wat meer tijd in beslag.

Kies gezonde snacks

Wil je toch snacken, houd het dan bij wat gezonds en/of iets met vitamine B6 in. Deze vitamine helpt bij het produceren van melatonine, het natuurlijke slaaphormoon. Ook tijdens de dag kun je op je eten letten, maar ‘s avonds is dit het meest belangrijk. Moet je toch laat eten, ga dan voor een lichte maaltijd die snel te verteren valt.

Groenten, volkoren producten en mager vlees zijn altijd een goede optie. Probeer je ook aan vaste eetmomenten te houden, zodat je ‘s avonds niet altijd naar extra snacks moet grijpen. Vaste eetmomenten houden je bloedsuikerspiegel op peil, waardoor je dit voorkomt.

Zelf de werking van Nightcap ervaren?
Nightcap
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Start niet met slaapmiddelen

Heel wat Belgen zitten aan de slaapmiddelen. In principe moet dit vrij snel worden afgebouwd, maar dikwijls lukt dit niet. Slaapmiddelen zijn ontzettend verslavend en ...
Lees meer

Vrouwen slapen dieper, mannen sneller

Vrouwen vallen minder snel in slaap, maar slapen over het algemeen wel dieper. Ze recupereren dan ook sneller. Blijkbaar is er een slaapgenderkloof. Vrouwen hebben ...
Lees meer

Slapen ruimt je bovenkamer op

Goed slapen doet wonderen voor je brein. Neuronen die nog actief zijn tijdens je slaap en alle rommel die ontstaan is terwijl je wakker was, ...
Lees meer

Kan je niet slapen zonder partner?

Kan je moeilijk slapen zonder dat je partner naast je ligt? Dat is niet onoverkomelijk. Het fenomeen komt vaak voor bij mensen van wie de ...
Lees meer

Makkelijk te zetten, razendsnelle opname

Onze formule stopten we in een handige Nespresso®-capsule. Vergeet dus het slikken van pillen en neem een momentje voor jezelf. Stop de capsule in het toestel een half uurtje voor het slapen gaan, relax en voel de rust over je komen. De ingrediënten worden snel opgenomen waardoor je de slaap voelt opkomen en binnen het half uur geniet van een geweldige slaap.

Het resultaat merk je al na een 3-tal dagen, maar we raden een kuur van 2 maanden aan voor een optimaal resultaat. Neem dat momentje voor jezelf, drink je Nightcap en ervaar zelf de werking. Tijd om als herboren wakker te worden!

De inhoud van onze capsules is vegan, zodat iedereen van een betere nachtrust kan genieten. Bovendien haal je ook alles uit je Nespresso®-toestel, want je hoeft er helemaal geen nieuw toestel voor aan te schaffen

Onze ingrediënten er stuk voor stuk uitgelicht

MELATONINE, ESSENTIEEL VOOR DE SLAAP
Stress, schermen, … oorzaken zat die een slechte slaap veroorzaken. In NIGHTCAP zit dan ook de optimale dosis melatonine. Het natuurlijke slaaphormoon waar de werking al lang wetenschappelijk van bewezen is. Lichamelijke of psychologische factoren die slaap belemmeren worden zo afgevlakt.
HOP EN PASSIFLORA, SUCCESVOLLE EVERGREENS
Hop en passiflora worden al decennialang ingeschakeld om beter de slaap te kunnen vatten. In onze uitgepuurde formule komen ze volledig tot hun recht.
NIET TE MISSEN? CITROENMELISSE
Citroenmelisse heeft een ontspannend effect en brengt de geest tot rust. Noodzakelijk om goed te kunnen slapen. Bovendien word je uitgerust wakker, zonder het vervelende gevoel dat slaapmedicijnen met zich meebrengen.

De beste natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, diepe slaap

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Stress, schermen, … er zijn tal van redenen waardoor we niet goed slapen. Voldoende slaap is echter essentieel voor je gezondheid. Tijdens je diepe slaap tank je nieuwe energie, waardoor je er de volgende ochtend weer vol tegenaan kunt. Voel jij je soms futloos wegens een gebrek aan slaap, maar voel je geen nood aan slaapmiddelen? Dan hebben wij de geknipte oplossing voor jou: Nightcap.

Wij combineren immers melatonine, het natuurlijke slaaphormoon dat al in je lichaam aanwezig is met natuurlijke ingrediënten als hop, passiflora en citroenmelisse. Stuk voor stuk elementen met een wetenschappelijk bewezen werking op het vlak van slaap. Zo ben je verzekerd van een verkwikkende nachtrust en dagen boordevol energie.